Terug 27 december 2020

KV Mechelen - Excel Mouscron: “Hadden in de eerste helft meer moeten scoren”

KV Mechelen heeft de broodnodige driepunter tegen degradatie rivaal Moeskroen beet. De stress van de rode lantaarn is (minstens voor even) verdwenen en dat lucht duidelijk op. De spelers blikken tevreden terug, maar voelen dat er ook meer in zat. “We kunnen nog altijd geen wedstrijd dood maken”, reageert aanvoerder Rob Schoofs.

Coach Swinnen blikt opgelucht terug, maar weet ook dat de klus al sneller geklaard had kunnen zijn. “We spelen een uitstekende eerste helft. Moeskroen had het duidelijk moeilijk en daar kunnen we fier op zijn. Alleen hadden we in de eerste helft ook een stuk meer kunnen scoren. Dat gebeurde niet, waardoor we het onszelf ook moeilijker maken.”

“In de tweede helft is Moeskroen een stuk aanvallender gaan spelen”, gaat Swinnen verder. “Ze kwamen duidelijk met een andere mentaliteit uit de kleedkamer en daar hadden we het moeilijk mee. Anderzijds hadden we in de eerste helft ook al heel wat energie opgebruikt. Daar hadden we de wedstrijd moeten beslissen.”

Igor De Camargo: “We mogen ambitieus blijven”

Igor De Camargo, vorige week nog T2, mocht het laatste kwartier nog invallen. Hij blikt tevreden terug op de wedstrijd en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “We laten iedere wedstrijd zien dat we dit kunnen. We hebben een sterke ploeg, jongens met een goede mentaliteit. Dat hebben we vandaag bewezen.”

De Camargo kijkt ook ambitieus naar de toekomst en weet dat de competitie nog lang is. “We hopen zo hoog mogelijk te eindigen en dromen zelfs nog van de Play Offs. Je ziet dat er veel ploegen zijn die héél kort op elkaar staan momenteel, daarom moeten we ambitieus blijven. We kunnen ook goed spelen tegen moeilijke ploegen, de mentaliteit binnen het team is super.”

“We hopen zo hoog mogelijk te eindigen en dromen zelfs nog van de Play Offs”

Verder is de Mechelse spits ook zeer tevreden over de ontwikkeling van zijn ploegmakker Shved, die de winnende treffer voor zijn rekening nam. “Hij werkt altijd heel hard, heeft veel techniek en power  in huis en dat toonde hij vandaag. Natuurlijk, de Oekraïnse competitie is niet de Belgische, hij had tijd nodig om zich aan te passen.

Rob Schoofs: “We hebben kwaliteit om de wedstrijd sneller af te ronden”

Ook kapitein Rob Schoofs reageerde positief, maar ziet heel wat ruimte voor verbetering. “We kunnen nog altijd geen wedstrijd dood maken en zolang we dat niet kunnen, het altijd héél moeilijk zal blijven. We beginnen de tweede helft met drie à vier keer onnodig dom balverlies omdat we te veel willen forceren. We moeten leren om de bal in de ploeg te houden, in plaats van het onszelf moeilijk te maken.”

“Als Shved zo blijft verder doen, dan gaat hij nog van grote waarde zijn voor ons”

“We hebben de kwaliteit om de wedstrijd sneller af te ronden”, gaat Schoofs verder. “Dat doen we alleen niet. maar goed, we hebben in het verleden al veel gezaagd dat we goed spelen maar de punten niet pakken. Nu is het anders, dus daar gaan we geen slaap voor laten.” Ook Schoofs geeft aan dat Shved veel progressie heeft gemaakt de laatste weken: “Als hij zo blijft verder doen, dan gaat hij nog van grote waarde zijn voor ons.”