Terug 17 december 2020

KV Mechelen - Club Brugge: “Komende wedstrijden punten beginnen pakken”

KV Mechelen hield ruim een uur lang stand tegen Club Brugge, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de bezoekers. Spelers en coach reageren zeker niet ontevreden. “We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we hebben passie en strijd getoond.”

Coach Sven Swinnen zag veel inzet bij zijn spelers, maar wist dat het tegen Club Brugge niet makkelijk zou worden. “De eerste 65 minuten speelden we zeker goed. We probeerde Club zo hoog mogelijk te pushen, daaruit kwam dan onder meer de kans van Walsh voort. Daar kunnen we positief op terugkijken.”

De blessures vormden volgens Swinnen ook een kantelpunt in de wedstrijd. “Als je Defour en Bushiri ziet uitvallen, zie je dat we plots stabiliteit begonnen te missen. De laatste twintig minuten werden de ruimtes groter en kregen we het fysiek een stuk moeilijker. Brugge heeft ook meer en betere wissels.”

“De tegendoelpunten zijn dan ook een logisch gevolg”, besluit Swinnen. “De overwinning lijkt me terecht.”

Yannick Thoelen: “Deed deugd om weer te kunnen voetballen”

Yannick Thoelen mocht vanavond na 11 maanden opnieuw het Mechelse doel verdedigen. Hij kan zijn blessure eindelijk achter zich laten. “Het deed deugd om weer te kunnen voetballen, zeker omdat het zo lang geduurd heeft. Ik heb mijn best gedaan om de ploeg zo goed mogelijk te helpen, maar tegen het einde van de match was het duidelijk dat er niet veel meer inzat.”

Ondanks de stevige overwinning van Club, zette hij een sterke prestatie neer. “Natuurlijk was ik was tevreden van mijn prestatie, maar dat is niet het belangrijkste. We hebben passie en strijd getoond en dat is wat telt. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar je probeert elke wedstrijd te winnen natuurlijk.

Kaya: “Afwezigheid van staff is geen excuus”

Ook de ingevallen Kaya zag dat het tegen Club Brugge hoe dan ook een moeilijke wedstrijd zou worden. Ook de afwezigheid van de (gebruikelijke) staff speelt daarbij niet per se een rol. “We moeten de afwezigheid van de staff niet gebruiken als excuus en de komende wedstrijden punten beginnen pakken. We spelen geen slechte wedstrijd, maar zodra ze scoorden, wisten we dat het heel moeilijk zou worden.”

Kaya liet zich ook uit over de coronabesmettingen bij Mechelen. “Het is een gekke situatie, maar het is wat het is. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Ik denk dat de mensen die er zijn bijgekomen uitstekend werk hebben geleverd. Sven en Igor hebben het goed gedaan.”