Terug 22 augustus 2020

KV Mechelen - Cercle Brugge: Malinwa verliest ondanks goals van Togui en Vranckx

Op de derde speeldag van het nieuwe voetbaljaar heeft KV Mechelen zijn eerste verlies geslikt tegen Cercle Brugge. Mechelen begon sterk en kwam in de eerste helft op voorsprong via Togui. In een tumultueuze tweede helft moest Coucke zich drie keer omdraaien, al gaf Vranckx halverwege nog hoop met een aansluitingstreffer.

Na een gelijkspel tegen Anderlecht en winst op Moeskroen zat Malinwa goed op schema. De volgende opdracht: winnen tegen Cercle Brugge. In de openingsminuten was het meteen duidelijk dat de ploeg van Wouter Vrancken alleen maar tevreden zou zijn met de volle buit. Schoofs legde de bal goed klaar voor Hairemans, die met een beetje pech de paal trof. Meteen daarna kon Togui ook dreigen, maar zijn schot ging voorlangs.

Rustig wedstrijdbegin

Voor Cercle was het een tijd wachten op echte kansen. De Vereniging verzamelde wel een reeks hoekschoppen, maar telkens waren er Vranckx en Van Damme om de bal weg te werken. Aan de overzijde probeerde Van Damme om een Mechelse hoekschop in doel te werken, maar zijn deviatie ging hoog over.

Na ruim twintig minuten voetballen was het tempo bij beide ploegen wat gaan liggen. Schoofs ging tijdens een actie in de zestien tegen de grond, maar zijn appel voor een strafschop kreeg geen gehoor van scheidsrechter Van Damme. Het enthousiasme van de eerste tien minuten was plots verdwenen.

Op het halfuur flirtte Mechelen voor een tweede keer met het openingsdoelpunt. Kabore vond Storm met wat geluk aan de tweede paal. Vanuit een scherpe hoek probeerde hij Didillon te verschalken, maar ook zijn schot raakte de paal. Opnieuw net niet voor Malinwa, dat duidelijk de betere ploeg was.

Togui opent de score

Een tiental minuten voor de rust kreeg Mechelen wat het verdiende. Vranckx ontfutselde de bal van Taravel en Hairemans mocht alleen op Didillon afgaan. De Brugse goalie kon zijn schot nog wegwerken, maar Togui was goed gevolgd en knalde de bal in het dak van het doel. Mechelen op voorsprong en Togui met zijn eerste treffer van het seizoen. 

Ook in de tweede helft begon Malinwa meteen scherp. Een knappe vrije trap van Schoofs vloog richting de rechterbovenhoek, maar een goede parade van Didillon hield Cercle in de wedstrijd. Niet veel later ging Schoofs op wandel in de Brugse zestien. Hij zocht een schot, maar wachtte te lang waardoor de hoek te scherp werd en de bal in het zijnet verdween.

Cercle erop en erover

Vlak voor het uur werd Cercle plots wel gevaarlijk. Op een paar minuten tijd moest Coucke zich twee keer omdraaien. Hazard vond Hoggas, die de bal meteen hard voor doel bracht. Ugbo kwam goed inlopen en kopte de gelijkmaker binnen. Kort daarna werd Hotic niet gevolgd, waardoor hij eenvoudig voorbij de Mechelse goalie kon afwerken. 

Voor Wouter Vrancken was het hoog tijd om te wisselen, en dat pakte meteen goed uit. De ingevallen Kaya bracht de bal in de Brugse zestien. Taravel kopte eerst nog weg, waarna Togui tegen de lat kopte. In de rebound knalde Vranckx de bordjes weer in evenwicht. 

Meteen daarna zorgden opnieuw de invallers voor dreiging. Kaya bracht een nieuwe voorzet in de zestien, waar De Camargo goed voor zijn man kwam. Maar zijn kopbal miste kracht en kwam te centraal. Wat later moest Didillon zich strekken om een vrije trap van Kaya uit de linkerhoek te halen. Aan de overkant kon Somers even voor gevaar zorgen: zijn kopbal ging een metertje naast.

Cercle opnieuw op voorsprong

Malinwa bleef op de Brugse deur bonzen, maar opnieuw viel de treffer aan de overkant. Op een corner vloog de bal over alles en iedereen. Somers haalde voorbij de tweede paal uit met een knappe halve omhaal, buiten het bereik van Coucke. Frustratie bij Malinwa en Cercle opnieuw op voorsprong.

In de slotfase belandde de bal na een rommelige fase in de Brugse zestien voor de voeten van Togui. De Ivoriaan werkte van dichtbij af, maar werd teruggeroepen door scheidsrechter Van Damme door een eerdere overtreding op Omolo. Bij Mechelen stond iedereen op de banken voor een betwistbare beslissing, maar het eerste verlies van het seizoen is een feit.

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Coucke; Bijker, Bushiri (83′ Vanlerberghe), Peyre, Kabore; Van Damme, Schoofs, Vranckx; Hairemans (63′ De Camargo), Storm (63′ Kaya), Togui.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon; Taravel, Ueda, Velkovski (90′ Corryn), Decostere; Vanhoutte, Omolo, Hotic; Hoggas, Hazard (73′ Gory), Ugbo (67′ Somers).

Doelpunten: 37′ Togui (1-0), 54′ Ugbo (1-1), 57 Hotic (1-2), 64′ Vranckx (2-2)

Gele kaarten: 28′ Omolo, 72′ Vranckx, 76′ Taravel, 82′ De Camargo, 88′ Kaya, 90′ Bijker

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Kevin Van Damme, Philippe Vandecauter, Tom Vanpoucke, Michiel De Cuyter