Terug 29 november 2020

KV Mechelen - Beerschot V.A.: “Rode kaart was een kantelpunt”

Een onterechte rode kaart van Aster Vranckx kostte Mechelen de nederlaag tegen Beerschot. Zo besluiten spelers en coach na de wedstrijd. “Het was gewoon geen rode kaart, maar het verandert wel de hele wedstrijd”, zegt Wouter Vrancken. 

KV Mechelen genoot op het uur nog van een 2-1 voorsprong, maar een uitsluiting van middenvelder Aster Vranckx kante het wedstrijdbeeld. “Ik zag het gebeuren en had echt niet het gevoel dat het rood was”, reageert Joachim Van Damme. “Het is en blijft wel enorm zuur voor ons, een duidelijk kantelpunt in de wedstrijd. Tot dan hadden we de match goed op slot, nu verliezen we de partij.”

Van Damme ziet wel dat zulke foutjes vermeden moeten worden. “We blijven niet gespaard van zulke incidenten. Vorige keer was het Issa (Kabore, op 18 oktober tegen Kortrijk, waar Visser ook de wedstrijd floot, red.), nu is het Aster. We doen het onszelf ook een beetje aan, zulke foutjes moeten eruit. Voor mij was het geen rode kaart, maar als we ze niet pakken, dan denk ik dat we onze voorsprong houden en zelfs uitbreiden.”

De ploeg had Beerschot nochtans goed bestudeerd, aldus Van Damme. “We voerden goede flankwissels uit, en hadden meer balbezit, zonder echt vaak dreigend te zijn. Natuurlijk weet je na die rode kaart dat er meer ballen in onze zestien gaan komen, en daarvan zijn er twee binnengevallen.”

Wouter Vrancken: “Voor de rode kaart hadden we de wedstrijd onder controle”

Ook coach Wouter Vrancken blijft met een knagend gevoel achter. “Het is gewoon geen rode kaart, maar het verandert wel de hele wedstrijd. Een minuut later krijgt Mrabti ook geel, terwijl hij zuiver de bal raakt. Er is in dit geval geen dialoog met de ref nodig. Ik heb ook geel gekregen, hoewel ik gewoon vroeg of hij meer op de communicatie kon letten.”

Vrancken zag dat Mechelen de wedstrijd voor de rode kaart controleerde. “Niet alleen dat, we kregen ook voldoende kansen. We hadden ze op voorhand goed geanalyseerd en wisten de zwakke punten dus ook. Ik ben eigenlijk heel fier op die prestatie. Je komt ongelukkig 0-1 achter en verdiend 2-1 voor. Goed, die rode kaart gooit dan roet in het eten, maar dat was zeker niet verdiend voor ons.”

Ondanks alles is Vrancken wel bijzonder fier op de prestatie van zijn ploeg. “Als we puur voetballend kijken, dan moeten we heel fier zijn op deze groep op wat ze gepresteerd hebben met die 11 tegen 11. Toen we het blok probeerden zetten met 10 man, werden de afspraken een paar keer niet nagekomen en dat straften ze af.”