Terug 18 april 2021

KV Kortrijk - KV Mechelen: Europe PO binnen na 1-4 winst in Kortrijk

Malinwa keek in het Guldensporenstadion snel tegen een achterstand aan, maar zette de scheve situatie nog voor de pauze recht via Mrabti en Storm. Na de pauze kwam geelrood nooit meer in de problemen en diepte het de score nog verder uit via Storm en Schoofs. Zo wipt geelrood alsnog de top 8 binnen en neemt het deel aan de Europe Play-Offs.

Onder een aangename lentezon leek Malinwa al na twee minuten op rozen te zitten. Vanlerberghe trof met de hulp van de thuisdefensie meteen raak, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Kortrijk reageerde via de voet van Gueye. De spits schoof zijn poging voorlangs. Een nieuwe uitbraak werd volgens scheidsrechter Wim Smet foutief gestopt door Peyre. Strafschop voor de thuisploeg. Selemani aarzelde niet en bracht de thuisploeg op voorsprong. (1-0)

Malinwa op en over KVK

Malinwa leek niet van slag en nam de partij in handen. Kortrijk leunde achteruit en opteerde voor de counter. Hoewel Schoofs de gelijkmaker nog eerst op Ilic schoot, stak Selemani even een handje toe. Scheidsrechter Smet wees opnieuw naar de stip. Mrabti nam zijn verantwoordelijkheid en bracht geelrood op gelijke hoogte. (1-1)

Malinwa duwde door en enkele minuten later stond het plots op voorsprong: Storm verschalkte de thuisdefensie en schoof de bal voorbij een kansloze Ilic tegen de touwen. (1-2)

Malinwa schoot furieus uit de startblokken bij het begin van de tweede helft. Storm, weer hij, profiteerde van een cadeautje van de thuisploeg en zette meteen de 1-3 op het scorebord. Wat een start van de tweede helft!

Schoofs schiet Malinwa naar Europe Play-offs

Met de “veilige” 1-3 op het bord leek Malinwa meer te kiezen voor controle. Het speelde vanuit een sterke organisatie en liet het initiatief meer aan de thuisploeg. Kortrijk wist er weinig raad mee en de bezoekers speculeerden op de counter. Eerst knalde Vranckx nog een prima kans nipt over de kooi van Ilic, maar enkele seconden later nam Schoofs alle twijfel weg na mooi voorbereidend werk van het duo Storm-De Camargo.

Met deze mooie 1-4 overwinning in het Guldensporenstadion wipt Malinwa op de slotspeeldag de top 8 binnen en neemt en zo deel aan de Europe Play-Offs.

Wedstrijddigest

KV Kortrijk: Ilic, Golubovic (80′ D’Haene), Dewaele, Selemani, Gueye (46′ Chevalier), De Sart (80′ Palaversa), Makarenko, Ocansey (59′ Jonckheere), Radovanovic, Derijck, Gano

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Walsh, Hairemans (84′ Kaya), Druijf (66′ De Camargo), Storm, Schoofs, Mrabti (71′ Vranckx), Peyre, Vanlerberghe, Defour (84′ Shved)

Doelpunten: 9′ Selemani (1-0, pen), 28′ Mrabti (1-1, pen), 35′ Storm (1-2), 46′ Storm (1-3), 82′ Schoofs (1-4)

Gele kaarten: 10′ Vrancken, 12′ Defour, 74′ Jonckheere

Scheidsrechter: Wim Smet