Terug 20 september 2020

KRC Genk - KV Mechelen: Onuachu en Ito wissen openingstreffer Mrabti uit (3-1)

Onuachu wiste de vroege openingstreffer van Mrabti uit na tien minuten spelen. Na de pauze leek De Camargo hetzelfde te doen met de treffer van Ito, maar een attente Vukovic hield zijn ploeg recht en Onuachu gaf luttele seconden later geelrood het nekschot: 3-1.

Malinwa begon vanavond met Engvall en Mrabti aan de aftrap. Hairemans en Togui moesten vrede nemen met een plek op de bank. Bij de thuisploeg was het de eerste partij na het ontslag van trainer Hannes Wolf.

Onuachu wist openingstreffer Mrabti meteen uit

In een evenwichtige openingsfase was het Malinwa dat meteen op voorsprong klom: Engvall gaf perfect mee in de loop van Mrabti die Vukovic meteen het nakijken gaf. (0-1) Lang kon geelrood niet profiteren van de voorsprong, want vijf minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht na een rake kopper van Onuachu. (1-1)

Na de gelijkmaker ging de aanvalsdrift liggen en hielden beide ploegen elkaar in bedwang. Veel middenveldspel, maar zonder echt gevaarlijke kansen. Op het halfuur kon De Camargo net niet profiteren van de avondwandeling van Engvall door de Genkse defensie. Een listige plaatsbal van de Zweed viel enkele seconden later net over de kooi van Vukovic.

Paal, lat, paal… maar nog steeds 1-1

Plots ging het snel bij de thuisploeg: Onuachu kopte in één fase tegen paal en lat, terwijl Oyen in de herneming ook de paal trof. Een gelukje voor Malinwa.

Ito zet thuisploeg op voorsprong (2-1)

De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en drukte geelrood terug op de eigen helft. Een gevaarlijke Mechelse tegenprik bracht Engvall in stelling, maar zijn poging ging nipt naast de kooi van Vukovic. Aan de overkant was het wel prijs voor de thuisploeg: Ito profiteerde aan de tweede paal en bracht de thuisploeg op voorsprong. (2-1)

De Camargo net niet, Onuachu net wel (3-1)

De reactie van geelrood mocht er zijn: Vanlerberghe vond na een prachtige sleepbeweging De Camargo die zijn kopbal met een ultieme reflex gestopt zag door een attente Vukovic. Ook Storm, die Mrabti was komen vervangen, kon zijn poging niet binnen het kader plaatsen. En wat aan de ene kant niet lukte, lukte aan de overkant wel: voorzet Ito, bingo Onuachu. (3-1)

De veer leek gebroken bij Malinwa en voor de thuisploeg moest het ook niet meer. Het tikte de wedstrijd rustig uit en stuurde geelrood zonder punten de bus op richting Mechelen.

Wedstrijddigest

Racing Genk: Vukovic, Arteaga, Ito, Toma (85′ Daehli), Hrosovsky (79′ Wouters), Onuachu, Munoz, Oyen, Maehle, Lucumi (85′ Kouassi), Thorstvedt

KV Mechelen: Coucke, Bijker, De Camargo, Van Damme, Schoofs (67′ Shved), Mrabti (56′ Storm), Engvall (73′ Togui), Peyre, Kabore, Vanlerberghe, Vranckx

Doelpunten: 6′ Mrabti (0-1), 10′ Onuachu (1-1), 55′ Ito (2-1), 68′ Onuachu (3-1)

Gele kaarten: 45′ Van Damme

Scheidsrechters: Boucaut, Di Vincenzo, Battiston, De Cremer