Terug 4 maart 2021

KRC Genk - KV Mechelen: Malinwa uitgeschakeld tegen dominant Genk

KRC Genk heeft KV Mechelen uitgeschakeld in de Beker van België. Tijdens de eerste helft slikte Malinwa al vroeg twee goals van Thorstvedt en Muñoz. Ook na de rust kon Mechelen maar een aantal keer dreigen. Na het uur deed Thorstvedt al vroeg de boeken toe met zijn tweede van de avond. Mrabti zorgde nog voor de eerredder, gevolgd door de vierde Genkse treffer van Bongonda.

KV Mechelen kon voor 90 minuten even de competitiezorgen van zich afschudden. Bekerwinst behoorde nog steeds tot de mogelijkheden, en daar zette Wouter Vrancken vol op in. Het verleden leerde ons immers dat alles mogelijk is tijdens een beker campagne. Dat weten de winnaars van de 2018 editie maar al te goed.

Rampzalige start

Toch blijft KRC Genk altijd een lastige tegenstander. Dat toonden de Limburgers meteen bij aanvang van de eerste helft. Thorstvedt kreeg een voorzet op maat van Ito pardoes voor de voet en aarzelde geen seconde. Coucke kwam nog in de buurt van de bal, maar was uiteindelijk kansloos. Een rampzalig begin van de wedstrijd voor Malinwa. 

Nog geen tien minuten later ging het van kwaad naar erger bij KV Mechelen. Oyen werd helemaal alleen gelaten aan de rand van de zestien en zette goed voor. Muñoz kan al te makkelijk aan de tweede paal binnenkoppen. Niet veel later maakte Dessers bijna de 3-0, Mechelen had niet meteen een antwoord klaar op de Genkse druk.

Mechelen blijft spartelen

KV Mechelen bleef de eerste twintig minuten zwaar onder de indruk van Genk en moest het tempo ondergaan. Tijdens een discutabele penaltyfase op Muñoz kwamen de bezoekers nog goed weg. Geleidelijk aan kon Mechelen opnieuw mee combineren, al bleven de Genkse aanvaller via Ito, Dessers en (vooral) Throstvedt levensgevaarlijk.

Vlak voor de rust kwam Mechelen beter in de wedstrijd. De troepen van Vrancken kwamen steeds vaker in de buurt van doelman Vandevoordt, al had de Genkse verdediging niet al te veel moeite met de reeks voorzetten. Op slag van rust kwam Druijf nog het dichtste bij op een voorzet van Bijker, maar de Nederlander miste enkele centimeters.

KV begon een stuk beter aan de tweede periode, al heeft Genk voorlopig weinig te vrezen. Toch aasde Malinwa nog op de aansluitingstreffer en zette het Genk op de eigen helft. Een nieuwe goede voorzet van Bijker kwam voor het hoofd van Druijf, maar Vandevoordt had een prima redding in huis.

Niet veel later lag de wedstrijd een tijdje stil. Marian Shved mistrapte zich toen hij Arteaga van de bal probeerde te zetten. Gelukkig kon de Oekraïner kort daarna de wedstrijd verder zetten. 

Thorstvedt maakt 3-0

Vlak voor het uur verdween de laatste hoop van Malinwa om de wedstrijd nog gelijk te trekken. Racing Genk was al de hele wedstrijd gevaarlijk op de aanval en toonde dat opnieuw met een knappe combinatie. Opnieuw was het Thorstvedt die een teruggelegde bal van Muñoz voorbij Coucke knalde. Met nog een halfuur op de klok leek de wedstrijd al vroeg gespeeld.

Ondanks de stevige achterstand gaven de Kakkers zich niet gewonnen. De kansen kwamen pas later in de wedstrijd, maar misten finesse. Eerst was het Shved die met een knappe dribbel een corner wist te forceren, zonder resultaat. Later kwamen ook Schoofs, met een afstandsschot, De Camargo en Druijf nog in de buurt. Toch bleef de 0 op het bord.

Mrabti beperkt de schade, Bongonda dikt aan

De aanhoudende druk van KV Mechelen haalde alsnog iets uit, al bleef het resultaat ongewijzigd. Walsh combineerde zich via Shved knap door de Genkse defensie en vonden Mrabti voor de goal. De Zweed stond goed opgesteld en knalde van dichtbij binnen. Een eerredder, want Dessers knalde vlak daarvoor nog op de dwarsligger.

Toch kreeg KV nog een klap vlak voor tijd. Mechelen zocht nog naar de aansluitingstreffer, maar de ingevallen Bongonda deed definitief de boeken toe. Vanuit een scherpe hoek knalde hij hard voorbij Coucke. Het leek niet de moeilijkste poging voor Coucke, maar Bongonda wist wat effect te krijgen op zijn schot. Meteen de eindstand, Malinwa is uitgeschakeld.

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Coucke; Bijker, Bateau (45′ Shved), Peyre, Walsh; Schoofs, Vanlerberghe, Hairemans (45′ Vranckx); Mrabti, Storm (45′ De Camargo), Druijf (75′ Kaya).

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt; Muñoz, Lucumi, Cuesta, Arteaga; Hrošovský, Heynen, Oyen (76′ Bongonda); Thorstvedt, Ito, Dessers.

Doelpunten: 3′ Thorstvedt (1-0), 11′ Muñoz (2-0), 65′ Thorstvedt (3-0), 83′ Mrabti (3-1), 86′ Bongonda

Gele kaarten: /

Rode kaarten: / 

Scheidsrechters: Nicolas Laforge