Terug 20 september 2020

KRC Genk - KV Mechelen: “Efficiëntieverschil in de twee boxen was beslissend”

Wouter Vrancken, Jordi Vanlerberghe en Gustav Engvall laten hun licht schijnen op de 3-1 nederlaag in de Luminus Arena.

Wouter Vrancken: “Groot verschil in niveau tussen spelers onderling”

Vrancken: “We begonnen sterk aan de partij met een vroeg doelpunt. Nadien hadden we het moeilijker, maar kreeg de thuisploeg toch weinig kansen. Bij de fase van paal en lat hadden we geluk, maar na de pauze was het het verhaal van de afgelopen weken: te simpel doelpunten slikken en zelf onvoldoende efficiënt voorin. De kopbal van De Camargo was een sleutelmoment in de partij en enkele ogenblikken later stond het 3-1. Algemeen vond ik het verschil tussen de individuele prestaties vrij groot waardoor je als ploeg vanavond te kort kwam. De komende weken wordt het zaak om punten te pakken, op welke manier dan ook.”

Jordi Vanlerberghe: “Efficiëntieverschil was vanavond bepalend”

Vanlerberghe: “Dat de coach vertelde dat ik een goede prestatie leverde is fijn. Al speelde ik liever iets minder als het ons drie punten had opgeleverd. Verder denk ik dat we goed van start gingen, maar dat de doelpunten nadien te simpel tegen de touwen gingen. Het efficiëntieverschil tussen Genk en ons was duidelijk bepalend in het resultaat. Nu moeten we opstaan en zaterdag winnen van STVV.”

Gustav Engvall: “Blij om terug te zijn, ontgoocheld in resultaat”

Engvall: “Ik ben blij dat ik vandaag aan de aftrap mocht verschijnen. Het samenspel met Mrabti liep al goed en zal de komende weken nog beter worden als we vaak samen kunnen spelen. Al ben ik vanavond vooral ontgoocheld, want we verliezen hier met 3-1 en hebben punten nodig.”