Terug 4 maart 2021

KRC Genk - KV Mechelen: “Ontgoocheld in de manier waarop we zijn verloren”

Om het met de woorden van Rob Schoofs te zeggen: Malinwa beleefde een horroravond op het veld van Racing Genk. Na tien minuten al 2-0 in het krijt en nooit aanspraak kunnen maken op meer. Wouter Vrancken, Rob Schoofs en Jordi Vanlerberghe aan het woord na de uiteindelijk met 4-1 verloren bekerpartij.

Wouter Vrancken: “Ontgoocheld in onze start”

Vrancken: “Ik ben vooral ontgoocheld in de manier waarop we de wedstrijd hebben aangevat. Het doel was om scherp te zijn en met volle energie in de wedstrijd te stappen. Daar was niets van te merken en zo stonden we al snel op een 2-0 achterstand. Na een moeilijke eerste helft, kwamen we dan beter uit de kleedkamer tot de blessure van Shved en het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Vervolgens maken ze de 3-0 en dan is het kalf dat al half was verzopen, definitief verzopen. Erg jammer hoe het vanavond is gelopen, al mag het onze goede prestaties van de voorbije twee maanden niet wegvegen. Zondag wacht er al vlug een nieuwe wedstrijd.”

Rob Schoofs: “Wat een horroravond”

Schoofs: “Van een horroravond gesproken… Na tien minuten stonden we al 2-0 in het krijt. Wat volgde was een dramatische eerste helft waar we telkens te laat kwamen en een hele tijd achter de feiten hebben aangehold. Na de pauze ging het iets beter, maar wanneer er dan nog een derde tegen de touwen ging, was de match echt gespeeld. Heel jammer dat ons bekeravontuur zo is moeten eindigen, want in de thuismatch tegen Genk enkele weken geleden hebben we getoond tot wat we in staat zijn. Het is echt een avond om snel te vergeten.

Jordi Vanlerberghe: “Logisch dat je niet alles kan blijven winnen, al doet de manier waarop wel pijn”

Vanlerberghe: “We toonden vanavond veel te weinig. De hele eerste helft hebben we achter de bal aangelopen. Het was echt zo’n avond die je snel wil vergeten en daarom is het goed dat er zondag een nieuwe wedstrijd is. Na de prestatie van vanavond moeten we zondag terug tonen tot wat we in staat zijn.”