Terug 3 december 2020

KAS Eupen - KV Mechelen: Schoofs bezorgt Malinwa punt in kansrijke wedstrijd (1-1)

In een kansrijke wedstrijd klom de thuisploeg op voorsprong via Ngoy. Na de pauze belegerde geelrood het doel van Defourny, maar het moest wachten tot minuut 92 voor de netten zouden trillen. Schoofs vond dan toch het gaatje en bezorgde Malinwa in extremis een punt. Opmerkelijke statistiek: doelpogingen Eupen (10), doelpogingen KV Mechelen (25). Eindestand: 1-1…

Coach Wouter Vrancken moest noodgedwongen puzzelen aan zijn basisopstelling: Kaya nam de plek van de geschorste Vranckx in. Een hobbelige grasmat zorgde voor een slordig, maar evenwichtig wedstrijdbegin. Zo was de eerste kans voor de thuisploeg: Prevljak draaide zich goed vrij voor de kooi van Coucke, maar zijn poging ging nipt naast. Malinwa reageerde via Storm (2x), maar ook zijn pogingen leverden geen doelpunt op.

Ngoy geeft Coucke het nakijken (1-0)

Malinwa leek de wedstrijd in handen te nemen tot plots Ngoy werd diep gestuurd door Schouterden. De Eupense spits passeerde Vanlerberghe en gaf Coucke het nakijken. Werk aan de winkel voor Malinwa, dat even later goed weg kwam na een pegel van Schouterden.

Op het halfuur stak geelrood nogmaals de neus aan het venster: Defourny hield Van Damme van de gelijkmaker met een ultieme voetreflex. Even later vond een bedrijvige Storm Mrabti aan de tweede paal, maar de Zweed kwam een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te prikken. Malinwa verhoogde de druk op het doel van de thuisgoalie: voorzet Kaya, kopbal Van Damme. Ook ditmaal lag Defourny in de weg. Zo moest Malinwa – ondanks 65% balbezit – gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Enorme belegering levert geen gelijkmaker op

Malinwa vatte de tweede helft aan met een onwaarschijnlijke belegering van het doel van Defourny. Schoofs (redding Defourny), Wernersson (tweede lijn), Hairemans (ingestudeerde vrije trap), Mrabti (prima redding Defourny) en Walsh (kopbal nipt over) lieten het na om de verdiende gelijkmaker te prikken. Aan de overkant leek Eupen op een diefje de score te verdubbelen, maar Egoy plaatste de bal nipt naast de kooi van Coucke.

Invallers in zelfde bedje ziek, en dan minuut 92…

De thuisploeg greep in en bracht Baby tussen de lijnen. Ook Vrancken wisselde Kaya voor een frisse Togui. Beide invallers kregen een enorme kans om te scoren, maar de 1-0 tussenstand veranderde niet. Ondanks een karrenvracht aan doelkansen leek geelrood zonder punten te moeten terugkeren uit de Oostkantons tot Schoofs in minuut 92 dan toch het gaatje vond: 1-1.  

Wedstrijddigest

KAS Eupen: Defourny, Adriano (67′ Heris), Agbadou, Amat, Miangue, Musona (86′ N’dri), Kayembe, Peeters, Schouterden, Prevljak (62′ Baby), Ngoy

KV Mechelen: Coucke, Walsh, Wernersson (84′ Kaboré), Voet, Hairemans, Kaya (74′ Togui), Van Damme, Schoofs, Vanlerberghe, Mrabti, Storm

Doelpunten: 19′ Ngoy (1-0), 92′ Schoofs (1-1)

Gele kaarten: 78′ Vanlerberghe, 88′ Van Damme

Scheidsrechter: Jasper Vergoote