Terug 31 oktober 2020

Club Brugge - KV Mechelen: “Een geweldige opsteker”

Nikola Storm, Rob Schoofs, Steven Defour, Joachim Van Damme en Wouter Vrancken laten hun licht schijnen op het 2-2 gelijkspel in het Jan Breydelstadion.

Steven Defour: “Dit smaakt naar meer”

Defour: “Het was fantastisch om vanavond aan de aftrap te kunnen staan. Wanneer je zoveel maanden geen wedstrijd hebt gespeeld en je moet het middenveld belopen tegen jongens als Rits, Vanaken en Vormer, dan is het niet onlogisch dat je na zeventig minuten krampen hebt. Ik voelde meteen dat het voorbij was en het niet nodig was om risico’s te nemen. Ik heb tijdens de wedstrijd wel enkele keren aan mijn vader moeten denken. Het was dan ook een emotioneel moment om vanavond mijn debuut te mogen maken.”

Nikola Storm: “Een punt met de morele waarde van een driepunter”

Storm: “Wanneer je 2-0 in het krijt staat op het veld van Club Brugge weet je dat het een moeilijke avond zal worden. We zijn blijven werken als ploeg en in de tweede helft voelden we dat er meer in zat. Na een goede voorzet van Hairemans zag ik Schoofs vrij staan aan de tweede paal en pakten we toch nog een verdiend punt. Het waren moeilijke weken voor de ploeg en voor mezelf. Ik voelde dat de scherpte bij mezelf ontbrak, maar de laatste dagen kwam ik beter voor de dag en dat heb ik vanavond ook laten zien. De motivatie is er altijd, maar zeker met mijn verleden in Brugge doet dit extra deugd.”

Rob Schoofs: “Voelt goed na bizarre weken”

Schoofs: “De voorbereiding op deze wedstrijd verliep niet zoals het zou moeten. Zelf was ik ook getroffen door het virus waardoor ik slechts één keer met de groep heb kunnen trainen. Gelukkig had ik niet zoveel last van het virus, waardoor ik vanavond kon invallen en de groep het verdiende punt bezorgen. We hebben als team sterk gestreden en pakken een terecht punt. In moeilijke omstandigheden hebben we een sterke prestatie geleverd. Hier kunnen we mee verder.”

Joachim Van Damme: “Een slecht Club Brugge? Misschien waren wij gewoon goed”

Van Damme: “Wanneer je 2-0 achter staat op Brugge en je haalt alsnog een punt, dan kan je spreken over een onverhoopt punt. Wanneer je echter naar de tweede helft keek, zat er zelfs nog meer in. Of Brugge zwak voor de dag kwam? Misschien was onze prestatie gewoon goed te noemen. We hadden mogelijkheden genoeg in de tweede helft hen extra pijn te doen. Met dit punt moeten we nu niet gaan zweven. Laat het ons wedstrijd per wedstrijd bekijken, maar het spreekt voor zich dat we met een goed gevoel naar Mechelen vertrekken.”

Wouter Vrancken: “Chapeau voor mijn groep”

Vrancken: “Wanneer je van 2-0 naar 2-2 gaat op het veld van de landskampioen en je speelt een sterke tweede helft waardoor je zelfs nog zicht had op iets meer, dan kan je als coach enkel tevreden zijn. Het coronavirus zorgde voor lastige dagen en weken. Gisteren werd duidelijk wie voldoende fit was om te spelen en als je dan onze prestatie ziet vanavond, chapeau! We hebben de voorbije weken onvoldoende punten gekregen voor het geleverde spel. Vanavond hebben we wel een beloning gekregen. Dit moet een boost geven aan het hele team.”