Terug 6 februari 2021

Cercle Brugge - KV Mechelen: De Camargo nekt Cercle in het slot

KV Mechelen knokte zich vanavond voorbij Cercle Brugge. Diep in de tweede helft scoorde De Camargo de winning-goal.

 

Malinwa gaf al na één minuut haar visitekaartje af. Geoffry Hairemans knalde op voorzet van een klaarkijkende Shved van dichtbij op doelman Didillon.

Cercle – met zijn nieuwe hoofdcoach Yves Vanderhaeghe op de bank – herstelde het evenwicht en Thoelen moest op het kwartier goed plat op een poging van Musaba. Maar dat was niet meteen een voorbode voor een spectaculaire eerste periode.

 

Middenveldstrijd

De strijd speelde zich immers vooral op het middenveld af en dat betekende dus weinig grote kansen voor beide kooien. Een kopbal van De Camargo net voor het halfuur – naast – zorgde terug voor wat opwinding.

Wat later zat Cercle-goalie Didillon maar half bij een indraaiende corner van Hairemans, Peyre kon in de volley niet profiteren. En zo stond de brilscore nog op het bord bij de pauze.

 

 

Cercle dreigt, KVM reageert

Bij de start van de tweede helft liet de KVM-defensie Hotic begaan, en dat leverde bijna de openingsgoal voor de thuisploeg op. Het nummer tien van de vereniging mikte diep in de zestienmeter naast.

Het was even wachten op een reactie van geel en rood. Die kwam er uiteindelijk via De Camargo. Hij kopte net over. Maar het was vooral groen-zwart dat de toon zette: Somers had de 1-0 aan de voet, maar plaatste in de draai aan het penaltypunt het leer buiten.

Aan de overzijde moest Didillon dan weer attent zijn op een verre en fraaie poging van Vanlerberghe nadat een hoekschop voor zijn voeten viel.

 

Wie scoort?

Wouter Vrancken gooide halfweg de tweede helft Storm en Druijf in de zoektocht naar een doelpunt. KV Mechelen eiste meer en meer het balbezit op, al vond het niet meteen een gaatje in de Brugse organisatie. Op een zeldzame counter van de thuisploeg probeerde Somers het, Thoelen pakte.

Scoren zou vrijwel zeker de drie punten betekenen en KVM begon in het slot de druk op te drijven via Druijf en Kaboré. Maar de netten laten trillen? Nee, dat lukte hen niet.

 

Igor scoort!

We leken naar een scoreloos gelijkspel te gaan, maar drie minuten voor het einde, mikte De Camargo na een goeie actie van Storm via de paal de nul-één tegen de touwen. De lijnrechter vlagde voor buitenspel, maar de VAR kende het doelpunt wel toe. Feest op de Mechelse bank, want zo klimt Malinwa naar een voorlopig gedeelde negende plaats.

 

 

Wedstrijddigest:

Cercle Brugge: Didillon, Da Silva, Taravel, Ugbo (74’ Denkey), Hotic (83’ Hoggas), Musaba, Vanhoutte (Kanouté), Marcelin, Corryn, Van der Bruggen, Somers (90’ Deman)

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Peyre, Vanlerberghe, Kaboré, Van Damme, Schoofs, Hairemans (91’ Vranckx), Shved (77’ Druijf), Mrabti (66’ Storm), De Camargo

Doelpunten: 87’ De Camargo (0-1)

Gele kaarten: 73’ Corryn, 77’ Van der Bruggen, 85’ Druijf

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Boterberg, Baillieul, Dhondt, Staessens