Terug 6 februari 2021

Cercle Brugge - KV Mechelen: Reacties

Drie belangrijke punten in het Jan Breydelstadion zorgen ervoor dat Malinwa weer naar boven mag lonken. “De komende wedstrijden zullen bepalen of we weer meedoen bovenaan.” Igor De Camargo, Joachim Van Damme en Wouter Vrancken keken terug op de wedstrijd en vooruit op wat komen zal.

 

Igor De Camargo: “Manier waarop we winnen is top”

“Matchwinnaar zijn doet deugd. Dat was alweer een tijdje geleden. (lacht) Alleen jammer dat de vlag meteen omhoog ging, want alle emotie en plezier was meteen weg. Ach, vooral de manier waarop we winnen is top. Met veel verstand, geduld en geloof tot in de laatste minuten. Ook al was het niet gemakkelijk tegen een team dat iets wou laten zien aan zijn nieuwe coach.”

 

“Ik weet dat deze ploeg het potentieel heeft om bovenin mee te draaien. Jammer van de punten die we bij de start van het seizoen lieten liggen. Als we de voetjes op de grond houden en de juiste mentaliteit tonen dan kan er veel. De komende wedstrijden tegen rechtstreekse tegenstanders bepalen of we bovenaan meedoen. Het is aan ons om te tonen waar we naartoe willen. Ik weet het wel. (lacht).”

Joachim Van Damme: “Kunnen ons seizoen kleur geven”

“Het was een pittige wedstrijd. (blaast) Maar als je een doelpunt op het einde maakt, is dat altijd ‘leutig’ en dan vergeet je veel van de match zelf. Want eigenlijk, we hadden weinig balbezit en er waren veel slordigheden, ook van mezelf. Cercle stond positioneel goed en we moesten ons aanpassen. We zijn blijven knokken, maar een mooie match voor de neutrale kijker was het zeker niet.”

 

“De drie punten zijn een opluchting. Nu kunnen we ons seizoen weer kleur geven. Donderdag in de beker en zondag kunnen bepalend zijn voor de rest van het seizoen. Jammer dat het twee keer vlak na elkaar tegen Beerschot is. Nu goed, we focussen nu op donderdag. De rest zien we later wel.”

Wouter Vrancken: “Last van onze schouders, maar we moeten ‘blijven gaan’”

“Deze driepunter is leuk omdat je een kloof maakt met de ploegen onderaan en je tegelijkertijd mee bent met de clubs bovenaan in de stand. Belangrijk voor mij is echter dat we elke wedstrijd beginnen met dezelfde mentaliteit. Er is een last van onze schouders gevallen omdat het degradatiegevaar weg is. Maar we moeten ervoor blijven gaan. Wedstrijd per wedstrijd. En dan kan er heel veel.”

 

“Bij de invalbeurt van Druijf koos ik ervoor om Igor De Camargo te laten staan en ze samen te laten spelen. Igor is misschien wel een jaartje ouder, maar heeft dat scoringsinstinct. Met zijn lengte heb je altijd veel persoonlijkheid in de box. Dat bleek een goeie beslissing. Ik ben ook blij dat Storm zich weer heeft laten zien na zijn blessure. Hij was zeer aanwezig op training, daarom dat hij al mocht invallen.”