Terug 14 februari 2021

Beerschot V.A. - KV Mechelen: Malinwa wipt in blessuretijd op en over Beerschot naar een nieuwe overwinning (1-2)

Drie dagen na de bekeroverwinning was Malinwa vanmiddag opnieuw te gast in het Olympisch Stadion. Na een vrij evenwichtige eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong met een strafschopdoelpunt van Holzhauser. Beerschot kroop achteruit en geelrood ging vol voor de overwinning. In de negentigste minuut frommelde Walsh de gelijkmaker binnen en diep in blessuretijd was het Druijf die een Mechelse vreugde-uitbarsting veroorzaakte die hoorbaar was tot in het eigen AFAS-stadion.

Drie dagen na de Mechelse bekerwinst speelde Beerschot opnieuw gastheer voor Malinwa. Wouter Vrancken kon opnieuw rekenen op Sheldon Bateau die zijn honderdste wedstrijd speelde voor geelrood. Hierdoor schoof Vanlerberghe naar het middenveld en verdween Defour naar de bank.

In een open, pittige wedstrijd kwam het meeste gevaar van de bezoekers. Schoofs en Mrabti vonden de openingen op de linkerflank, helaas zonder succes. Dan maar eens langs rechts proberen dacht Kaboré. Hij schoof de bal centraal voor de inlopende De Camargo, maar de spits liet de wenkende kans liggen.

De thuisploeg reageerde met een knal van Holzhauser. Thoelen, terug onder de lat na zijn blessure, reageerde gevat. Beerschot herstelde het evenwicht wat resulteerde in veel middenveldspel zonder doelrijpe kansen. Schoofs probeerde het dan maar eens met een pegel uit de tweede lijn. Vanhamel bokste de bal in hoekschop. Enkele minuten voor de pauze kneep Vanlerberghe naar binnen, schoot op doel, maar Vanhamel ging goed plat. Rustand: 0-0.

Holzhauser zet strafschop om (1-0)

Bij aanvang van de tweede helft mocht Brogno plots op wandel in de zestien. Verboomen zag een duw van Schoofs en legde de bal op de stip. Holzhauser nam het cadeau aan en bracht de thuisploeg op voorsprong. Malinwa reageerde met een vrije trap van Hairemans, maar zijn poging ging over de kooi van de thuisgoalie. De bezoekers voerden de druk op en Beerschot moest achteruit.

Malinwa op en over Beerschot (1-2)

Met de inbreng van Druijf en Kaya ging Malinwa vol voor de gelijkmaker. De thuisploeg zakte in en speculeerde op de counter. Druijf stuurde Storm alleen op Vanhamel. De flankaanvaller liet de gelijkmaker liggen. Pech voor Malinwa. Maar nog was het niet gedaan. In de negentigste minuut schoof Storm de bal hard voor doel en was het Walsh die de gelijkmaker voorbij een kansloze Vanhamel frommelde (1-1). Malinwa rook bloed en ging vol voor een nieuwe driepunter. Schoofs ging de flank af en vond een vrijstaande Druijf die Vanhamel voor de tweede keer in blessuretijd te grazen nam. Zo zette geelrood in blessuretijd  een scheve situatie recht en nam zo voor de tweede keer in enkele dagen tijd de maat van Beerschot V.A.

Wedstrijddigest

Beerschot V.A.: Vanhamel, Van den Bergh, Frans, Dom, Holzhauser, Suzuki, Bourdin, Sanusi, Coulibaly, Radic, Brogno (87′ Broadbent)

KV Mechelen: Thoelen, Bijker (77′ Kaya), Bateau, Hairemans (77′ Druijf), De Camargo, Schoofs, Mrabti, Peyre, Kaboré (24′ Walsh), Vanlerberghe, Vranckx (63′ Storm)

Doelpunten: 52′ Holzhauser (1-0), 90′ Walsh (1-1), 93′ Druijf (1-2)

Gele kaarten: 34′ Radic, 81′ Brogno

Scheidsrechter: Verboomen