Terug 11 februari 2021

Beerschot V.A. - KV Mechelen: “Zonder fans kan je dit niet evenaren qua emotie”

Na een spannende wedstrijd heeft KV Mechelen zich in de kwartfinales van de Croky Cup geknokt. Een doelpunt van Schoofs volstond, al kreeg Mechelen een hoop andere kansen. “We spelen een goede wedstrijd, maar hadden het vroeger kunnen afmaken”, reageert aanvoerder Rob Schoofs.

“Verdiende overwinning voor ons”, begint Schoofs meteen. De aanvoerder van Mechelen kijkt tevreden terug, maar weet ook dat het sneller afgelopen kon zijn. “We zijn naar hier gekomen om te winnen, we willen ver geraken in de beker. Het enige minpunt is dat we niet sneller de 0-2 maken en de wedstrijd beslissen, maar voor de rest kunnen we terugblikken op een tevreden wedstrijd.”

KV Mechelen wil zo ver mogelijk geraken in de beker, zeker na het recente succesjaar. “We hebben twee jaar geleden meegemaakt hoe leuk dat kan zijn om de beker te winnen. Ook nu willen we daar vol voor gaan om zo ver mogelijk te geraken. We hebben onze eer een beetje hoog te houden, zeker na vorige keer.”

Schoofs nam het enige doelpunt voor zijn rekening, met het hoofd nota bene. “Ik scoor niet veel op die manier, maar blij dat het nog eens lukt. Mijn tweede intussen met de kop. Op die infiltraties is veel gehamerd om die loopacties te maken. Met Igor die altijd voor de afleiding zorgt en een goede voorzet van Issa is dat een mooi doelpunt.”

Thibaut Peyre: “Hopen om binnenkort mét supporters te spelen”

Vanuit de achterlinie zag Thibaut Peyre dat de aanval goed zat, maar ook verdediging heeft zijn plicht gedaan. “We houden nog eens de nul dus dat is heel fijn als verdediger. Ik ben blij met de kwalificatie, maar ook met de manier waarop. Het was een moeilijke match die we echt wel moesten winnen. Dat is uiteindelijk gelukt, nu hopen we zo ver mogelijk te geraken.”

Peyre is ook tevreden met zijn collega centraal achterin. “Met Jordi (Vanlerberghe) werkt het goed, we vormen een uitstekend duo. Je merkt dat hij elegant speelt omdat hij ook nog op het middenveld heeft gespeeld. We voelen elkaar goed aan. Ook met de andere spelers, zoals Bateau, staat de verdediging sterk. We hebben genoeg keuze.”

Volgens de centrale verdediger is het belangrijk om zo ver mogelijk te geraken, maar hoopt hij dat ook mét supporters te doen. “We hopen om de volgende wedstrijden misschien met supporters te spelen, maar we weten ook dat dat moeilijk zal worden. Hoe dan ook, of ze nu voor hun scherm zitten of in het stadion, we weten dat ze ons steunen, dus dat zal hoe dan ook steun geven.” 

Wouter Vrancken: “Hier gekomen om kwalificatie af te dwingen”

Voor Wouter Vrancken is het opdracht volbracht: de kwalificatie is binnen. Ook over de manier waarop was de coach tevreden. “Ik denk dat we een degelijke tot goede wedstrijd spelen. We zijn naar hier gekomen om de kwalificatie af te dwingen. Eerste helft was heel goed en waren we heel dominant. De tweede helft iets minder, Beerschot probeerde ook iets meer druk te zetten. Als je dan niet juist genoeg bent in de kleine controles, dan ontneem je jezelf wel wat mogelijkheden.”

Volgens Vrancken is het altijd opletten geblazen tegen ploegen als Beerschot. “Je weet dat Beerschot spelers heeft die goed kunnen trappen, zoals Holzhauser. Door een zwaarder veld en andere factoren erbij wil je niet dat de jongens nog een halfuur moeten spelen. Maar goed, het is de kwalificatie die telt. Er is uiteindelijk maar een ding dat telt in de beker, en dat is kwalificatie.”

Vrancken krijgt ook de opmerking dat hij nog ongeslagen is in de beker, na de winst van twee seizoenen geleden. “Nog ongeslagen in de beker? Neen hoor (lacht), ik heb met Tess Sport al verloren. Maar zo’n bekerwinst kan inderdaad kleur geven aan je seizoen. Dan is het goed dat je zo ver mogelijk geraakt. Alleen is het – zeker in deze periode – vooral afhankelijk van de vorm van de dag. We hebben de wedstrijd meteen naar ons toegetrokken en vastgehouden.”

Volgens Vrancken is het gevoel van de beker niet te vergelijken zonder supporters om mee te vieren. “Zonder fans kan je dat niet evenaren qua emotie, sfeer en beleving. Dat is een uitzonderlijke triomf en daar horen supporters bij. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er minder voor gaat.”