Terug 2 mei 2021

AA Gent - KV Mechelen: Malinwa pakt punt in Ghelamco Arena na wedstrijd met twee gezichten (2-2)

Malinwa klom op het halfuur op een dubbele voorsprong via Storm en Druijf. Vijf minuten na de koffie hingen de bordjes echter alweer in evenwicht. Gent kwam nog het dichtst bij de overwinning, maar bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

Coach Wouter Vrancken, die zelf geschorst moest toekijken vanuit de tribune, koos voor dezelfde elf als twee weken geleden om aan de Europe Play-offs te beginnen. Mits winst in de Ghelamco Arena sprong Malinwa meteen naar plek twee in de poule.

In een evenwichtige eerste helft had een goed georganiseerd Malinwa weinig moeite om AA Gent op afstand te houden. Schaarse pogingen van Odjidja en Bezus vlogen over of naast de kooi van Thoelen. Hoewel geelrood bij momenten aardig combinatievoetbal op de mat legde, kwam het zelf amper tot kansen.

Storm en Druijf zetten Malinwa op dubbele voorsprong (0-2)

Op het halfuur liet Malinwa haar eerste echte doelkans noteren en dat leverde meteen een doelpunt op. Storm, duidelijk in zijn doen de laatste weken, baande zich een weg door de thuisdefensie en gaf Bolat het nakijken. Drie minuten later schoof de flankaanvaller het leer hard voor de kooi en was het Druijf die aan de tweede paal de 0-2 op het scorebord bracht. Van een stevige uppercut gesproken.

Yaremchuk en Odjidja zetten scheve situatie meteen recht (2-2)

De tweede helft was nog geen vijf minuten ver of de bordjes hingen alweer in evenwicht. Eerst profiteerde Yaremchuk van de ruimte in de Mechelse verdediging, nadien was het Odjidja die Thoelen voor de tweede keer in enkele minuten tijd het nakijken gaf. Alles te herdoen voor Malinwa. (2-2)

De Gentse storm leek even gaan liggen na de gelijkmaker. Tot Yaremchuk een vrijstaande Tissoudali kon bedienen. De spits schoof de niet te missen kans naast de kooi van Thoelen. Wat een geluk voor Malinwa, dat even later Defour gekwetst zag uitvallen.

Gent drukt, Malinwa kreunt

De thuisploeg leek duidelijk geen vrede te nemen met een punt en Malinwa werd in de verdediging gedrukt. Yaremchuk ging nog een keer op wandel in de Mechelse zestien, maar besloot te zwak op Thoelen. Malinwa reageerde via de voet van Schoofs, maar die vond dan weer Bolat op zijn weg.

Malinwa probeerde met de inbreng van Kaboré en Shved nog het verschil te maken, maar geen van beide ploegen kwam nog dicht bij de overwinning. Malinwa pakt zo een punt op het veld van AA Gent, dat toch wat bitter smaakt na de 0-2 ruststand.

Wedstrijddigest

AA Gent: Bolat, Ngadeu, Owusu, Yaremchuk, Odjidja (73′ Malede), Bezus (73′ Dorsch), Castro-Montes (87′ De Bruyn), Mohammadi, Hanche-Olsen, Godeau, Tissoudali (73′ Kums)

KV Mechelen: Thoelen, Bijker (83′ Kaboré), Walsh, Hairemans, Druijf (57′ De Camargo), Storm, Schoofs, Mrabti (83′ Shved), Peyre, Vanlerberghe, Defour (67′ Vranckx)

Doelpunten: 29′ Storm (0-1), 32′ Druijf (0-2), 46′ Yaremchuk (1-2), 49′ Odjidja (2-2)

Gele kaarten: 7′ Owusu, 39′ Schoofs

Scheidsrechter: Nathan Verboomen