Terug 2 mei 2021

AA Gent - KV Mechelen: “Een punt met een zure nasmaak”

Nikola Storm, Jordi Vanlerberghe en Fred Vanderbiest laten hun licht schijnen op het gelijkspel in de Ghelamco Arena.

Fred Vanderbiest: “Gemengde gevoelens”

Vanderbiest: “Ik zit hier met gemengde gevoelens. We kwamen naar hier om in onze gekende voetballende stijl iets te komen rapen. Op zich hebben we wel een punt, maar toch één met een zure nasmaak. We speelden een goede eerste helft met twee mooie doelpunten. Na de pauze gaven we het dan te simpel weg tegen een Gent dat wel scherp uit de kleedkamer kwam. Nadien kwamen we nog enkele keren goed weg, maar algemeen denk ik dat dit een terecht gelijkspel is.”

Jordi Vanlerberghe: “We kwamen om te winnen”

Vanlerberghe: “Ik denk dat we in de eerste helft getoond hebben dat we zeker onze plaats hebben in deze Europe Play-offs. We kwamen naar hier om te winnen en waren echt goed in de eerste helft. Na de pauze ontbrak het ons aan scherpte en volwassenheid. We beseffen dat het niet mocht gebeuren, maar voetbal is een vreemd gegeven. Volgende week wacht ons een belangrijke match tegen Oostende. Indien we een rol van betekenis willen spelen, moeten we winnen.”

Nikola Storm: “Zure nasmaak”

Storm: “In de eerste helft kwamen we sterk voor de dag. Zelf kon ik beslissend zijn met een doelpunt en assist. Zuur dat je het dan op enkele minuten zo uit handen geeft. Persoonlijk ben ik wel tevreden dat ik de lijn kon doortrekken van de voorbije weken. Hopelijk kunnen we tegen Oostende opnieuw de drie punten pakken.”