Terug 14 oktober 2020

Reactie: aandelen Dieter Penninckx niet in beslag genomen

In de media verschenen vandaag berichten dat de aandelen van Dieter Penninckx bij KV Mechelen in beslag zijn genomen door het gerecht. “Er is echter door niemand beslag gelegd op aandelen bij KV Mechelen”, duidt algemeen directeur Frank Lagast.

 

“Het is uiteraard aan het gerecht om over het onderzoek naar de bedrijven van Dieter Penninckx te communiceren, maar wij willen toch in de pers verschenen uitspraken weerleggen”, zegt Frank Lagast. “Bij de club is enkele weken geleden enkel het aandelenregister in bewaring genomen, zeg maar het logboek waarin je elke aandelenverkoop gedetailleerd bijhoudt. Er is geen beslag gelegd op aandelen.”

Het in bewaring nemen van een aandelenregister betekent dat aandelen wel nog verkocht kunnen worden door de eigenaars, zoals bijvoorbeeld de vennootschappen van Dieter Penninckx, maar altijd in samenspraak én met controle door het gerecht.

Nogmaals voor de duidelijkheid: er is door niemand, ook niet door schuldeisers van FNG, beslag gelegd op KVM-aandelen.

Gesprek met Dieter Penninckx over toekomst aandelen

Een beslissing tot al dan niet verkoop van aandelen ligt dus nog steeds in handen van Dieter Penninckx zelf.  De raad van bestuur van Malinwa besliste gisteren om een open gesprek aan te gaan met Dieter Penninckx zodra hij vrijkomt om zijn betrokkenheid en toekomst bij de club te bepalen.

“De raad van bestuur rekent op het supportershart van Dieter Penninckx zodat de toekomst van de club verzekerd blijft”, zegt Lagast nog.

Geen persoonlijke leningen, licentie niet in gevaar

KVM benadrukt dat er geen leningen lopen bij Dieter Penninckx of zijn vennootschappen en dat de licentie niet in gevaar is zoals in de pers is verschenen. “We hebben voor de bouw van het stadion leningen bij banken, bij supporters en bij investeerders”, zo zegt voorzitter van de raad van bestuur, Luc Leemans.

“Die betalen we netjes gespreid in de tijd terug en dat aan marktconforme tarieven. Dat onze licentie in gevaar kan komen? Onzin. We voldoen aan de voorwaarden en dat zal ook volgend seizoen weer zo zijn. We blijven het herhalen: dit dossier heeft geen impact op de dagelijkse werking van de club.” Zo eindigt Malinwa het boekjaar met een positief resultaat dat aan de jaarvergadering van aandeelhouders wordt voorgelegd ter goedkeuring.