Terug 11 juni 2021

Locatie voor oefencomplex gevonden

Malinwa heeft een locatie voor een oefencomplex voor de A-kern gevonden. De club koopt de terreinen van VV Adler in Bonheiden aan de Oude Schrieksebaan.

“We hebben een overeenkomst gesloten met de eigenaars”, zo zegt CEO van KV Mechelen, Frank Lagast. “Deze aankoop is in de uitbouw van onze club een erg belangrijke stap. Zo kan onze A-kern in de toekomst in ideale omstandigheden trainen en wedstrijden voorbereiden.”

Momenteel traint de eerste ploeg op de jeugdacademie. Een exacte timing wanneer het nieuwe complex klaar zal zijn, is nog niet duidelijk.

“Om daar exacte timings op te kleven, is het nog te vroeg. We hebben net een overeenkomst bereikt over de terreinen. De volgende maanden onderzoeken we hoe de locatie kan worden gebruikt, welke mogelijkheden er zijn en welke investeringen nodig zijn in velden en omliggende accommodatie. We zullen stap voor stap deze site ontwikkelen, zodat onze A-kern kan beschikken over twee volwaardige oefenvelden met gelijkaardige afmetingen zoals in het stadion.”

“Ik wil ook de eigenaars van de terreinen van VV Adler, André en Jeanine Olbrechts,
bedanken. Meer dan 47 jaar waren zij het gezicht van VV Adler, zij maakten van deze locatie hun levenswerk en hun droom om te voetballen op deze locatie zetten wij nu verder.”