Terug 14 april 2021

KV Mechelen haalt licentie met glans binnen

KV Mechelen heeft haar licentie voor 2021-2022 beet, dat bevestigde de licentiecommissie vandaag. En dat zorgde voor blije gezichten bij het directiecomité van KV Mechelen. Want in coronatijden is het behalen van een licentie niet zo evident.

Algemeen directeur Frank Lagast: “Je moet weten, de coronapandemie kost de club 5 miljoen euro. Dat we toch de licentie met brio behalen hebben we te danken aan onze supporters én partners. Tv-gelden en uiteraard onze goede uitgaande transfers zorgden voor de andere inkomsten. Met het directiecomité voerden we tenslotte een strikt financieel beleid.”

Directeur Luc Leemans vult aan: “De steun van onze fans en partners, no matter what er zou gebeuren, was onmisbaar. Onze achterban zorgde kortom voor het nakomen van onze verplichtingen en voor extra investeringsmogelijkheden zoals de zonnepanelen op ons stadiondak.”

3312 pagina’s tellend dossier

Een licentiedossier opstellen lijkt voor de buitenwereld ondertussen een standaard ‘werkje’. Maar dat is het allesbehalve. Het dossier van Malinwa telt maar liefst 3312 pagina’s. “Het is als een groot examen, maar je moet de vragen wel allemaal juist beantwoorden”, lacht Thierry Lammar, clubadvocaat en lid van de directie.

“Dit is teamwerk en het is eens zo fijn om dit resultaat te behalen. KVM maakte trouwens geen gebruik van mogelijke uitzonderingen die clubs in deze tijden kunnen aanvragen.”

Sportieve toekomst…

Met de licentie op zak en de laatste week of weken voetbal in het verschiet, lonkt Malinwa al naar het nieuwe seizoen.  “We zijn fier dat we aan kop staan van het klassement met meeste Belgische speelminuten”, zo zegt directielid Gert Van Dyck.

“We gaan ook volgend seizoen voor jonge Belgische spelers, aangevuld met buitenlandse kwaliteit. Sportief directeur Tom Caluwé slaagt erin om samen met Head Scouting Tim Willocx, de ervaring van Fi Van Hoof en Data Recruiter Nathan De Ridder met beperkte middelen straffe transfers te realiseren. Tom zijn team werkt vaak in de schaduw, maar levert sterk werk.”

 

…en extra-sportieve toekomst

Op extra-sportief vlak hoopt algemeen directeur Lagast dat de onderhandelingen tussen de aandeelhouders resultaat oplevert. “Het is duidelijk dat er discussie tussen de aandeelhouders is. Om dit op te lossen zijn gesprekken bezig. Ik wil benadrukken dat dit de solide werking van de club niet in de weg staat, deze licentie is daar een bewijs van.”

En dé vraag die iedereen natuurlijk bezighoudt: kunnen we volgend seizoen weer met z’n allen naar het AFAS Stadion? “Voetballen zonder onze supporters is als voetballen met een man minder. Ik ben er zeker van dat het onze ploeg punten heeft gekost. Laat dit onze grootste wens zijn voor het volgende seizoen: elkaar weerzien in de tribunes.”