Terug 3 juni 2020

KV Mechelen gaat de technologie van comparisonator gebruiken

KV Mechelen gaat vanaf het seizoen 2020-2021 de systemen van Comparisonator gebruiken. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bijhouden, analyseren en vergelijken van club- en spelersstatistieken. De technologie van Comparisonator past perfect binnen de data-driven strategie die de club al enkele seizoenen hanteert op sportief niveau. 

Aan de hand van meer dan 100 parameters in 271 competities worden de statistieken van spelers en clubs gemeten en beschikbaar gesteld. De data van Comparisonator geeft de club unieke inzichten in spelers en tegenstanders. In eerste instantie zal de sportieve cel Comparisonator inzetten, maar ook de marketingafdeling kan er gebruik van maken om unieke content te creëren. 

Tom Caluwé, Sports Director bij KV Mechelen, ziet de diensten van Comparisonator als een mooie toevoeging op de bestaande tools. “Binnen onze sportieve cel zijn we steeds op zoek naar nieuwe, innovatieve platformen die ons extra inzichten kunnen geven op gebied van recrutering en potentiële transfers. We zijn dan ook zeer tevreden dat we dit platform kunnen integreren binnen onze scouting en sportieve staff. Met het gebruik van Comparisonator kunnen we de prestaties van onze eigen spelers wekelijks, maandelijks of per seizoen opvolgen en vergelijken met potentiële transfers.”