Terug 26 maart 2021

K. Lierse S.K. - KV Mechelen: Ruime winst dankzij sterke eerste helft

Ook tijdens de interlandbreak komen onze jongens in actie. Sparringpartner tijdens het competitieloze weekend is streekgenoot Lierse. Lierse staat op het moment van de confrontatie voorlaatste in 1B, de Belgische tweede klasse.

Het was niet lang wachten op het eerste doelgevaar. Na nog geen vijf minuten kapte Schoofs zich makkelijk vrij en paste subtiel tot bij Druijf. Oog in oog met de Lierse doelman aarzelde de Nederlandse spits niet en knalde hij het leer hard tegen de netten, knappe goal van Geel-Rood.

Feest met Ferdy

Die eerste goal luidde een feestkwartier in. Even later opnieuw een verzorgde aanval van Malinwa. Schoofs schakelde een speler uit op het middenveld en opende tot bij Wernersson, lang geleden dat we nog iets hoorden van de Zweed. Victor is het voetballen in ieder geval niet verleerd, want hij schilderde de bal piekfijn tot bij Druijf, die z’n tweede van de middag maakte. Ferdy bleef intussen feesten, op een afgeweken bak reageerde de goalgetter het snelst. Lierse kon daar bitter weinig tegenover stellen. Het meest noemenswaardige wapenfeit van de Pallieters in de eerste helft was een strafschopclaim na contact tussen Limbombe en Dassy.

Ferdy één keer, Ferdy twee keer, Ferdy drie keer, ja ook een vierde dan maar. De mooiste aanval van de eerste helft werd ook afgerond door ons efficiënte stukje fruit. Schoofs met een heerlijke lobpas naar Walsh, opgerukt op rechts. Sandy kopte de bal in één tijd voor doel waar Druijfke makkelijk kon binnentikken

‘Adempauze’ op het halfuur

Na een halfuurtje voetballen liet Geel & Rood het tempo wat zakken. De Kakkers leken tevreden met de gang van zaken en hielden de onmondige Pallieters makkelijk onder controle. Toch waren er nog jongens die graag de forfaitscore op het bord zagen staan bij het ingaan van de rust. Storm controleerde een lange bal, gaf de bal laag voor en zette zo de Lierse verdediging – doelman incluis – op het verkeerde been. Hairemans was goed gevolgd en kon simpel binnentikken. Bij het fluitsignaal voor de rust stond er dus een droge 0-5 op het scorebord.

Gemotiveerd Lierse

De start van de tweede helft zag er heel wat anders uit. Zowel bij Malinwa als Lierse werden heel wat wissels doorgevoerd. De Pallieters kwamen met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer en dat resulteerde in heel wat druk op het doel van Gaetan Coucke. Als snel kon Lier milderen met een doelpunt van Placca. Even later trof diezelfde Placca de paal na een mooie Lierse aanval.

Laatste halfuur zonder spektakel

Na een klein kwartiertje in de tweede helft ging de Lierse druk liggen en kon Malinwa het evenwicht herstellen. Dat leverde echter geen echte kansen meer op. Van het spektakel en goede voetbal uit de eerste helft zagen we met kleine vlagen iets terug, maar naarmate het einde naderde, bloedde de wedstrijd dood.

Zo wint Malinwa de oefenmatch met overschot door een inspanning van zo’n 45 minuten.