Terug 1 september 2020

Eerste info: abonnees opnieuw beperkt in het stadion

KV Mechelen is blij dat het weldra terug supporters kan ontvangen in het stadion. Dit is enkel mogelijk door een intensieve samenwerking tussen burgemeester, politie en andere veiligheidsdiensten en de club. Wij zijn deze diensten dankbaar voor de flexibiliteit die ze vertonen om in deze moeilijke tijden de kans te geven aan onze supporters om op de meest veilige manier een wedstrijd bij te wonen.

Momenteel is de club druk bezig om samen met alle betrokken partijen te bekijken hoeveel toeschouwers we kunnen plaatsen voor de wedstrijd tegen KV Oostende, conform alle maatregelen. We beseffen dat veel supporters hoopvol uitkijken naar hoeveel mensen er binnen kunnen. We willen evenwel niet over één nacht ijs gaan, maar geven graag al een eerste stand van zaken.

Wat is er op dit moment al duidelijk?

 • Enkel abonnees zullen de wedstrijd kunnen bijwonen
  • We hopen binnen enkele dagen te kunnen meedelen hoeveel personen de wedstrijd mogen bijwonen
  • De abonnees die de eerste wedstrijd kunnen bijwonen, zullen hiervan begin volgende week op de hoogte worden gebracht door de club. Zij zullen in de loop van volgende week een ticket voor deze wedstrijd ontvangen (de toegangscontrole gebeurt dus niet via de abonnementskaart).
 • Elke aanwezige supporter gaat akkoord met de strenge richtlijnen binnen het stadion
  • Mondmaskers zijn ten allen tijde verplicht
  • Wachtrijen moeten kost wat kost vermeden worden, de foodstands zullen daarom gesloten blijven
  • Het stadion zal opgedeeld worden in verschillende compartimenten, zaak is om personen van elk compartiment van elkaar gescheiden te houden, daarom:
   • Aparte ingang voor elk compartiment op een afgesproken aankomstuur
   • Apart sanitair en aparte toog per compartiment

Het spreekt voor zich dat het geen gewone wedstrijd zal zijn gezien de vele maatregelen. We rekenen op elke supporter om de instructies strikt op te volgen, immers, van de houding van de supporters zal afhangen of we op deze manier verder kunnen gaan met supporters in het stadion. Wat we wel kunnen zeggen is dat onze spelers jullie nodig hebben! Dus laat ons er samen, mét mondmasker op, een geweldige wedstrijd van maken.