Terug 9 september 2020

Definitief: 5200 plaatsen tijdens KVM-KVO, wie er niet kan bijzijn, is gemaild

Update 19u – Vlaams minister van Sport, Ben Weyts, besliste vandaag dat de wedstrijd van KV Mechelen tegen KV Oostende kan plaatsvinden met publiek. Er zijn geen staanplaatsen toegelaten, daarom zette Malinwa zitjes in de staanvakken. In totaal zijn er 5200 geregistreerde abonnees die de wedstrijd kunnen volgen. Wie niet werd uitgeloot, heeft woensdagavond een mail met het nieuws ontvangen.

“We zijn tevreden dat we opnieuw onze supporters van het voetbal kunnen laten genieten”, zo zegt CEO Frank Lagast.

“De goedkeuring toont aan dat het harde werk heeft geloond. Staanplaatsen mochten niet, maar met de stad en de veiligheidsdiensten hebben we een goede oplossing uitgewerkt. Er zijn zitjes gemonteerd in de staanvakken volgens het aantal toegelaten plaatsen. Zo kunnen we zoveel mogelijk supporters in hun eigen bubbel ontvangen. Ik wil dan ook de burgemeester, de stadsdiensten als onze eigen medewerkers bedanken voor de flexibiliteit en hun snelle reactie.”

Voorwaarde is wel dat alle supporters, ook in de vakken F en I, altijd op hun plaats blijven zitten. De club roept iedereen op om de maatregelen die gelden strikt te respecteren. “Want dat is in het belang van de gezondheid van je medesupporters én van komende wedstrijden met publiek”, aldus nog Lagast.

 

Loting woensdagavond gebeurd

Abonnees konden zich tot zondag registreren om de wedstrijd bij te wonen. Nu de definitieve beslissing is gevallen, heeft KV Mechelen geloot wie er met zijn opgegeven bubbel van maximum 5 personen kan bijzijn of wie een volgende wedstrijd zal moeten bijwonen.

Ben je niet uitgeloot? Dan heb je in de loop van woensdagavond het nieuws via mail gekregen en krijg je met je bubbel voorrang bij een volgende thuiswedstrijd. 

Ben je wél uitgeloot? Dan krijgt de abonnee die zijn bubbel heeft geregistreerd alle e-tickets en te volgen richtlijnen ten laatste vrijdag in zijn mailbox.  De tickets en richtlijnen dien je dan aan de andere abonnees van jouw bubbel te bezorgen. Heb je dus woensdagavond geen mail gekregen (check zeker ook je spam-folder) dan ben je er zaterdag bij en krijg je snel je e-tickets en de nodige info gemaild.

 

Voor al wie zich geregistreerd heeft, maar niet kan komen heeft onze partner Play Sports een cadeautje. Zo krijg je de komende dagen via mail een gratis Play Sports dagpas om de wedstrijd op tv te volgen.