Terug 29 oktober 2020

Zeven A-kernspelers positief, KVM vraagt uitstel wedstrijd tegen Club Brugge

Van de tien spelers die vorige week positief testten op COVID-19 zijn er vijf negatief na de test van gisteren. Tot zover het goede nieuws. Jammer genoeg legden ook Bas Van Den Eynde en Victor Wernersson twee bijkomende positieve testen af.

Beide spelers hebben geen symptomen en gaan, zoals het protocol van de Pro League het voorschrijft, in quarantaine.

Daarmee komt het huidige totaal op 7 A-kernspelers die positief testten, waardoor de club een officiële aanvraag doet om de wedstrijd van zaterdag tegen Club Brugge uit te stellen.

Volgens de Pro League mogen enkel spelers die al op het wedstrijdblad stonden mee in rekening gebracht worden. Dat zijn er vijf. Toch vraagt KV Mechelen rekening te houden met de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met de zeer korte wedstrijdvoorbereiding voor verschillende spelers die uit quarantaine terugkomen.

Vijf spelers komen zo terug bij de kern na hun quarantaineperiode. De spelersgroep heeft zo dus slechts één training vrijdag om de match tegen de landskampioen voor te bereiden.

Zoals steeds staat de gezondheid van iedereen voorop bij onze club. We hopen dan ook dat de opeenvolging van besmettingen en de wisselende trainingscontacten binnen de groep geen verdere gevolgen zullen hebben en dat de wedstrijd tegen Club Brugge kan uitgesteld worden.

Het AFAS Stadion en de Ticket- en Fanshop zijn overigens uit veiligheidsoverwegingen voor medewerkers en bezoekers de hele week gesloten. Zo gaan spelers rechtstreeks naar het trainingsveld en moeten ze thuis douchen.