Terug 30 oktober 2020

Pro League: “wedstrijd tegen Club Brugge gaat door”

De wedstrijd tegen Club Brugge wordt niet uitgesteld. Dat meldde de Pro League aan KV Mechelen nadat de club een aanvraag tot uitstel had ingediend.

Bij KV Mechelen testten 7 A-kernspelers positief. Verschillende andere spelers komen terug uit quarantaine en kunnen enkel vandaag trainen om de wedstrijd voor te bereiden. Daarom vroeg Malinwa uitstel van de wedstrijd in Brugge morgen.

De Pro League liet weten niet in te gaan op deze vraag omdat de club slechts 4 positieve spelers van ouder dan 21 jaar op de lijst heeft staan voor de wedstrijd tegen Club. “We respecteren uiteraard de beslissing van de Pro League”, zegt algemeen directeur Frank Lagast.

“We vinden het echter jammer dat we met 5 pas uit quarantaine teruggekeerde spelers en met daarnaast 7 A-kernspelers in quarantaine nu deze wedstrijd moeten spelen. Het leek ons beter deze wedstrijd uit te stellen. Maar zoals eerder gesteld blijf ik herhalen dat we voetbal Coronaproof moeten blijven organiseren want mensen willen een leuke afleiding in deze sombere tijden en onze club wil daar graag toe bijdragen.”

Club Brugge – KV Mechelen staat zaterdag om 20u45 op het programma.