Terug 12 november 2020

KV Mechelen - Union Saint-Gilloise: oefenwedstrijd eindigt op 3-1

Geen voetbal in eerste klasse door de interlandbreak. Dus oefende geel-rood in Kampenhout tegen Union Saint-Gilloise. Een ideale gelegenheid om jongens die terugkeren uit quarantaine, of die nog maar weinig speelminuten op hun teller hebben, in actie te zien.

Malinwa schoot pijlsnel uit de startblokken. We waren nog maar net bezig of Storm stond al oog in oog met Kristiansen. Hij besloot op de doelman. De hoekschop nadien leverde wel een doelpunt op. Van Der Heyden verschalkte z’n eigen doelman, 1-0.

Malinwa ging meteen op zoek naar een tweede goal en zette Union vast op hun eigen speelhelft. Echte kansen leverde dat niet op.

Na een kwartier dwong Union een eerste kansje af. Dat zorgde meteen voor vertrouwen want de Brusselaars begonnen het tempo over te nemen.

Eerst kwam Thoelen nog gepast tussen op een hard schot van Bah. Maar in de daarop volgende hoekschop had hij geen kans. Van Der Heyden wiste z’n foutje van eerder uit en kopte hard binnen, 1-1.

Beide ploegen kwamen in de eerste helft nog één keer gevaarlijk opzetten. Op het halfuur nam Vranckx een voorzet van Dailly ineens op de slof. Kristiansen hield de nette schoon met een mooie zweefsprong. Even later moest Thoelen gepast ingrijpen na balverlies op de zestienmeter. Na 45 minuten gingen we rusten met een 1-1.

In de tweede helft zagen we zes nieuwe jongens op het gras staan voor geel-rood. Walsh, Peyre, Wernersson, Dassy, Shved en Van den Eynde kwamen Boni, Bushiri, Bijker, Defour, Vranckx en Storm vervangen.

Die vele vervangingen zorgden voor een lange studieronde in de tweede helft. Rond minuut 60 wakkerde het vuur dan toch aan. Dassy werd voor de goal gezet door Kaya met een subtiel pasje. De jongeling knalde naast het doel van Union.
Een paar minuten later opnieuw Dassy, maar hij knalde de voorzet van Walsh op de paal. In de omschakeling moest Thoelen zich onderscheiden met een knappe redding om Union van de 1-2 te houden.

Onder impuls van een bedrijvige Kaya schoof Malinwa steeds meer op richting het vijandige doel. Dat resulteerde zo’n tien minuten voor tijd in een mooie goal.
Kaya schilderde de bal op het hoofd van de hoog opgeschoven Walsh. De rechtsback kopte de bal meteen voor doel en Dailly kon al bij al makkelijk binnenkoppen, 2-1.

Union kwam nog met een stevig slotoffensief. Thoelen zorgde ervoor dat de 2-1 op het bord bleef en in de laatste minuut klaarde Dassy de klus volledig. Met een enig mooi lobje zorgde hij voor de 3-1 eindstand.