Terug 29 juli 2020

Issa Kaboré tekent bij Manchester City (maar blijft nog bij KVM)

KV Mechelen en Manchester City hebben een akkoord bereikt voor de overgang van Issa Kaboré (19). City neemt de talentrijke rechtsachter over en leent hem meteen weer uit aan Malinwa. Issa Kaboré kwam in augustus 2019 over van het Burkinese Rahimo FC en maakte enkele maanden geleden zijn debuut in de competitiewedstrijd tegen R. Charleroi SC. Zijn prestaties maakten indruk, zoveel zelfs dat City Kaboré nu onder contract legt. De speler blijft wel op uitleenbasis bij KV Mechelen ervaring opdoen, minstens voor het komende seizoen.

“Dit is een win-winsituatie voor alle partijen”, zo zegt sportief directeur Tom Caluwé. “De speler zelf droomt van de Premier League en kan bij ons rustig die stap voorbereiden. City heeft een duidelijk traject voor ogen en gaf aan dat onze club belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van Kaboré. En op deze manier kunnen we Issa nog in Mechelen houden.”

Voor KV Mechelen is dit een erg belangrijke transfer. “We hebben met de makelaars van Issa, het bureau Forza Sportsgroup, nauwgezet deze overgang voorbereid. Deze transfer is het resultaat van een uitgebreide samenwerking”, zo zegt KVM-bestuurslid Gert Van Dyck.

“We bouwen zo na de contractverlengingen van De Camargo, Peyre, Togui en Schoofs en de transfers van Bushiri, Coucke, Vanlerberghe en Dailly verder aan het team en behouden onze sterkhouders. De volledige transfersom zullen we integraal besteden aan de afbouw van onze schulden op korte termijn.”