Terug 13 januari 2021

Ferdy Druijf nieuwe spits KV Mechelen

Ferdy Druijf komt voor een half jaar over van AZ. De 22-jarige aanvaller wordt gehuurd met aankoopoptie.
 
Druijf is 1 meter 90 groot en voormalig Nederlands jeugdinternational. Het jeugdproduct van AZ scoorde twee seizoenen geleden maar liefst 29 keer in 34 wedstrijden in de Nederlandse tweede klasse. Hij kroonde zich daarmee tot topschutter van de competitie en werd verkozen tot talent van het jaar.
 
Druijf kwam dit seizoen aan 14 optredes voor de eerste ploeg van AZ, al waren dat vooral invalbeurten. Bij KV Mechelen hoopt de jonge spits aan meer speelgelegenheid te geraken.
 
“Ik wil weer spelen. Tot nu toe bleef het in Alkmaar bij invalbeurten. Ik kreeg al een rondleiding en wat info over de manier van spelen van Mechelen. Ik wist dat ik hier moest zijn”, zegt de nieuwe Mechelse spits.
 

Druijf heeft het eeuwrecord voor snelste goal als invaller in Eredivisie achter zijn naam staan. Drie weken geleden scoorde hij na 13 seconden tegen Vitesse.

Met 50 doelpunten in 108 officiële matchen als prof heeft Druijf al bewezen dat hij de goal weet staan.
 
Sportief directeur Tom Caluwe is dan ook tevreden met de komst van de nieuwe spits: “Ferdy is een afwerker pur sang die leeft om doelpunten te maken. Zijn mentaliteit en werklust past perfect bij onze club. Daarnaast toonde Ferdy ook meteen een enorme wil om naar KV Mechelen te komen.”