Terug 27 juli 2019

Zulte Waregem - KV Mechelen: 0-2 (eindstand)

Wat een terugkeer op het hoogste niveau: Malinwa won met 0-2 de competitieopener op het veld van Zulte Waregem. Storm voor de pauze en Engvall na de pauze zorgden voor een verdiende 0-2 overwinning. We are back!

De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen, maar tot echte doelkansen kwam het echter niet. De eerste kans van de wedstrijd kwam van de voet van Engvall die een prima counter niet voorbij een attente Bansen kreeg. De thuisploeg reageerde met een deviatie van Larin, maar een alerte Thoelen was bij de pinken.

Storm breekt de ban (0-1)

Malinwa koos voor een snelle omschakeling en dat loonde na een kwartier. Kaya onderschepte de bal en stuurde Storm alleen richting doelman Bansen. De flankaanvaller twijfelde niet en poeierde het leer tegen de touwen. (0-1)

Zulte Waregem leek niet aangeslagen door de Mechelse treffer en kwam ei zo na op gelijke hoogte. Eerst leek de lob van Bruno de Mechelse goalie te verrassen, maar Larin moest te ver uitwijken en werd vervolgens afgevlagd voor buitenspel. Even later kneep Zarandia naar binnen en haalde de trekker over. Zijn poging vloog nipt naast de kooi van Thoelen.

In het laatste luik van de eerste helft kwam geelrood nog amper in de problemen waardoor geelrood naar de kleedkamer trok met een 0-1 voorsprong.

Storm net niet, Engvall net wel (0-2)

De thuisploeg nam ook bij aanvang van de tweede helft het initiatief. Geelrood panikeerde niet, keek de kat uit de boom en prikte vervolgens weer scherp tegen. Eerst liet Storm het na om de score te verdubbelen met een prima lob, maar enkele minuten later was het dan toch raak voor de bezoekers. Engvall schoot raak vanuit een scherpe hoek, maar scheidsrechter Lardot floot op aangeven van de lijnrechter voor buitenspel. Na tussenkomst van de VAR mocht het Mechels legioen dan toch een tweede keer juichen. (0-2)

Larin schiet strafschop naast

Na een penaltyfout van Kaya op Walsh (ook deze keer na tussenkomst van de VAR) kreeg de thuisploeg een unieke mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Larin zette zich achter de bal, maar de poging van de spits vloog tot groot jolijt van het bezoekersvak naast de kooi van de KV-goalie.

Met een 0-2 achterstand op het scorebord, trok de thuisploeg alle registers open. Het solide blok van Malinwa gaf echter geen krimp. Meer nog: Malinwa scoorde nog een derde doelpunt via De Camargo, maar de Braziliaanse-Belg zag zijn kopbaldoelpunt afgevlagd voor buitenspel.

Eerste zege is meteen een feit

Malinwa won zo al bij al vrij eenvoudig haar competitieopener op het veld van Zulte Waregem. Een mentale opsteker voor de troepen van Wouter Vrancken na ongetwijfeld een moeilijke voorbereiding.

Wedstrijddigest

Zulte Waregem: Bansen, De Fauw, Zarandia (76′ De Smet), Larin, Govea, Walsh, Bruno, Bjordal (68′ Soisalo), Seck, Kainourgios (61′ Humphreys), Deschacht

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Bijker, Swinkels, Kaya, Togui (59′ De Camargo), Storm (81′ Corryn), Van Damme, Schoofs, Engvall (75′ Vanzeir), Peyre

Doelpunten: 20′ Storm (0-1), 56′ Engvall (0-2)

Gele kaarten: 37′ Zarandia, 59′ Bjordal, 89′ Soisalo

Scheidsrechters: Lardot, Lemaire, Devillers, Vermeiren