KV Mechelen - FC Köln: sterk Malinwa speelt 2-2 gelijk

Malinwa speelde deze namiddag haar eerste van twee oefenwedstrijden (op de winterstage) tegen FC Köln in Benidorm. Geelrood startte elke helft met een andere ploeg, maar speelde een sterke partij. De wedstrijd eindigde op 2-2.

Mechelen op voorsprong dankzij Swinkels (1-0)

In het openingskwartier had Geelrood niet veel balbezit, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Malinwa de match meer onder controle. Op het halfuur kreeg Malinwa een verdiende corner na een heerlijke vrije trap van Schoofs. De bal werd aan de tweede paal binnengewerkt met een volley door Arjan Swinkel. (0-1)

Malinwa speelt een zeer sterke eerste helft in Benidorm. Bij de rust staat het 1-1.

Kort na de rust gelijk maar Togui met de 2-1

FC Köln speelt een sterk eerste kwartier in de tweede helft en kan daarvan profiteren. Na een lange bal in de rug van de Mechelse verdediging schuift de Duitse aanval de bal proper in de verste hoek. 1-1. Kort nadien brengt Storm na een mooie combinatie de bal voor aan de 2e paal. Togui laat deze kans niet liggen en kopt de 2-1 binnen. In de laatste 20 minuten laat Malinwa de zege uiteindelijk nog liggen. FC Köln kan gelijk maken op een hoekschop, 2-2 is de einduitslag.

Bekijk hier de goals

KV Mechelen 1e helft: Castro, Swinkels, Bateau, Kabore, Corryn, Vanlerberghe, Schoofs, Kaya, Tainmont, De Camargo, Engvall

KV Mechelen 2e helft: Castro, Peyre, Van Cleemput, Boni, De Bie, Vranckx, Van Damme, Hairemens, Storm, Bosiers, Togui

Doelpunten: 32′ Swinkels (1-0), 54′ (2-0), 60′ Togui (2-1), 71′ (2-2)