KV Mechelen - AZ Alkmaar: Malinwa maat te klein voor AZ (1-5)

KV Mechelen speelde deze namiddag haar tweede en laatste oefenwedstrijd van de Spaanse winterstage. AZ was een maatje te groot. De Nederlanders wonnen met 1-5.

Malinwa begint goed. Daarna neemt AZ over.

Malinwa start vrij goed aan de partij. Bosiers pakt na zes minuten uit met een knappe steekpass. De Camargo wipt de bal heerlijk over de doelman, 1-0.

AZ neemt het commando daarna over. In minuut 13 komen de Nederlanders gelijk.En op het halfuur wordt het 1-2 met een rake kopbal. Nog voor de rust staat het ook 1-3. Een hoekschop belandt met dank aan de wind in doel. Op het half uur wordt Van Cleemput gewisseld door Kabore.

Na de rust kiest Wouter Vrancken voor 9 nieuwe spelers. Thoelen en Kabore zijn de enige spelers die blijven staan.

Het weer slaat om. Een storm steekt de kop op.

De regen verpest dit oefenduel voor spelers, staf en supporters. Het meest opvallende uit de tweede helft is misschien het stille gejuich wanneer de wedstrijd wordt afgefloten. AZ scoort nog wel twee keer, waaronder een strafschop. De match eindigt zo op 1-5.

KV Mechelen 1e helft: Thoelen, Van Cleemput (30′ Kabore), Peyre, Swinkels, Corryn, Vanlerberghe, Bosiers, Kaya, Storm, De Camargo, Vanzeir

KV Mechelen 2e helft: Thoelen, Kabore, Bateau, De Bie, Boni, Vranckx, Coveliers, Hairemans, Schoofs, Tainmont, Togui

Doelpunten: 6′ De Camargo (1-0), 13′ (1-1), 30′ (1-2), 38′ (1-3), 63’ (1-4), 75’ (1-5)