Terug 27 oktober 2019

Waasland-Beveren - KV Mechelen: Mechelen pakt volle buit in Beveren

KV Mechelen sluit de twaalfde speeldag af met een overwinning op Waasland-Beveren. De wedstrijd begon stroef voor Malinwa, maar vlak voor de rust opende aanvoerder Kaya de score. In de tweede helft wist Waasland-Beveren nog gelijk te maken via Kobayashi, maar na doelpunten van Tshibola (ED) en Togui neemt Malinwa de drie punten mee naar huis. 

Op papier was de wedstrijd tegen Waasland-Beveren een haalbare kaart. De Leeuwen staan voorlaatste in de stand en wonnen nog maar één keer dit seizoen. Mechelen zat daarentegen in bloedvorm, na overwinningen tegen Antwerp (3-1) en Eupen (0-2) lag de weg naar de derde plaats helemaal open. 

De wedstrijd kende een kansarme openingsfase voor de bezoekers. Mechelen speelde enkele goede combinaties bijeen, maar écht gevaarlijk werd het nooit. Aan de overzijde was Waasland-Beveren een stuk gretiger. Een schot van Vukotic op een corner werd afgeblokt door Peyre en ook een tweede hoekschop voor de thuisploeg leverde niets op.

Na een kwartier voetballen kwam Schoofs als eerste dreigen in de Beverse zestien. Schoofs combineerde met Kaya en dribbelde voorbij enkele gele hemden, maar de hoek werd te scherp en de bal belandde via doelman Jackers in corner. Voor Beveren konden ook Vukotic en Durmishaj niet scoren door een knappe redding van Thoelen.

De Camargo raakt de lat

Kort daarna kreeg Mechelen plots dé kans om de score te openen. Kaya kreeg de bal aangespeeld op rechts en zag De Camargo moederziel alleen inlopen. Hij schilderde de bal op het voorhoofd van de Braziliaanse Belg, maar die kopte het leer staalhard tegen de deklat. Pech voor Malinwa!

In de slotfase van de eerste helft kreeg opnieuw Waasland-Beveren een kans om te scoren. Kobayashi knalde hard richting de Mechelse kooi, waar doelman Thoelen zich moest reppen om de bal in corner te duwen. De aangename pot voetbal leek een scoreloze eerste helft te krijgen.

Kaya opent score voor de rust

Vlak voor de rust was het aanvoerder Onur Kaya die de ban brak. Vanlerberghe kreeg de bal aangespeeld op links en had een uitstekende voorzet in de voeten. De kleine Mechelse generaal stond ongedekt aan de tweede paal, waar hij controleerde en beheerst voorbij Jackers knalde. Mechelen op voorsprong naar de kleedkamers!

De vreugde bij Mechelen was jammer genoeg van korte duur. Durmishaj ontfutselde de bal van Vanlerberghe aan de acherlijn en leverde in bij Koita. Die vond op zijn beurt Kobayashi aan de rand van de Mechelse zestien. De Japanner twijfelde niet en schoot de bordjes opnieuw in evenwicht.

Mechelen had niet meteen een antwoord klaar op de tegentreffer, terwijl Waasland-Beveren de druk opdreef. Eerst bracht Thoelen knap redding op een schot van Durmishaj, kort daarna blokte Kobayashi ongelukkig een pegel van Schryvers af. 

Tshibola zet KV op voorsprong met owngoal

Kort na de goal bracht Wouter Vrancken meteen wat aanvallende versterking in de ploeg. Vanlerberghe en Storm moesten plaatsmaken voor Togui en Tainmont. Lang moest Mechelen niet wachten op de voorsprong: de volgende hoekschop werd door Tshibola ongelukkig in eigen doel gekopt: Malinwa opnieuw op voorsprong!

Opnieuw ging Waasland-Beveren meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die vonden ze bijna via het hoofd van Durmishaj. De Albanees klom boven de Mechelse verdediging en kopte goed naar de grond. Thoelen kon de bal met de vingertoppen nog nét uit doel houden.

Invallers zetten kers op de taart

In de slotfase waren het de gouden wissels van Vrancken die het verlossende doelpunt wisten te maken. Tainmont werd aangespeeld binnen de Beverse zestien. Onzelfzuchtig legde hij de bal voor een open doel, waar Togui sneller was dan de Beverse verdediging om af te werken. Malinwa pakt de volle buit na een aangename pot voetbal.

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Van Cleemput, Bateau, Peyre, Corryn (85′ Bijker); Van Damme, Vanlerberghe ( 66′ Togui), Schoofs; Storm (66′ Tainmont), Kaya, De Camargo.

Opstelling Waasland-Beveren: Jackers; Wiegel (80′ Sula), Caufriez, Vukotic, Foulon; Dierckx, Tshibola (78′ Jubitana), Schryvers, Kobayashi, Koita (59′ Badibanga); Durmishaj

Doelpunten: 45′ Kaya (0-1), 52′ Kobayashi (1-1), 67′ Tshibola (ED 1-2), 89′ Togui (1-3)

Gele kaarten: 30′ Tshibola, 72′ Corryn, 85′ Foulon

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Lambrechts, Vanyzere, Becquet, Toeback