Terug 27 oktober 2019

Waasland-Beveren - KV Mechelen: “Niet onze beste wedstrijd”

Na Antwerp en Eupen was ook Waasland-Beveren een maatje te klein voor Malinwa. Kaya en Togui scoorden voor Mechelen, Tshibola stak ook een handje toe met een owngoal.  Toch speelde Mechelen niet zijn beste wedstrijd, reageerden de spelers.

Joachim Van Damme: “We spelen vandaag niet onze beste wedstrijd”

“Negen op negen is voor elke ploeg een goede reeks, maar we hebben weinig tijd om de overwinning te vieren. Woensdag moeten we opnieuw aan de bak tegen STVV, dus daar bereiden we ons nu vol op voor. We kunnen er vandaag dus niet vol van genieten.”

“We spelen vandaag zeker niet onze beste wedstrijd. Beveren zette meteen een laag blok en we geraakten maar moeilijk in de wedstrijd. Beide ploegen hebben goede kansen gekregen, tweede helft waren we misschien wat beter. Toch zijn we natuurlijk tevreden met de overwinning.”

“Het was een speciale avond voor mij. Ik ben blij dat we er een positief einde aan hebben geven. In de eerste helft voelde ik wel wat druk, maar dat verdween snel genoeg. Er zijn natuurlijk spelers die niet juichen tegen hun ex-club. Ik lig onder contract bij Mechelen, het zou vreemd zijn moest ik dan niet juichen.”

Jordi Vanlerberghe: “Vooruit kijken naar woensdag”

“Het was geen geweldige wedstrijd vandaag, ook voor mijzelf. Beveren was goed georganiseerd en speelden goed voetbal. We wisten dat we met dezelfde motivatie aan de wedstrijd moesten beginnen als tegen Antwerp. Die was er ergens wel, maar toch bepaalden zij vandaag het spel, vooral op het middenveld.”

“Toch mogen we ook tevreden zijn. We pakken drie overwinningen op rij, da’s natuurlijk ook niet niks. We moeten die positieve flow blijven aanhouden en vooruit kijken naar woensdag. Dan staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma.”

Yannick Thoelen: “Terugvechten blijft één van onze beste kwaliteiten”

“In het begin van de wedstrijd zat er vooral weinig rust in ons spel, al waren er langs beide kanten toch wel een aantal gevaarlijke kansen. Daarna namen we wel de bovenhand en kregen we de betere kansen. De 1-0 viel op een ideaal moment, dat geeft een goed gevoel tijdens de rust.”

“De eerste helft start een beetje zoals de tweede, maar deze keer wél met tegengoal. Daarna herpakken we ons opnieuw en nemen we de wedstrijd weer in hand. We hebben ons teruggevochten in de wedstrijd, dat is een van onze grootste kwaliteiten. Gelukkig komen we op voorsprong.”

“We hebben ook wat geluk gehad vandaag, zeker bij de tweede goal. Je moet natuurlijk nog altijd van dat geluk kunnen profiteren. De derde goal was dan weer gewoon goed uitgespeeld. Verder hebben we niet veel weggegeven, behalve een paar kansen.”