Terug 28 februari 2020

STVV – KV Mechelen: Trainersbabbel

Malinwa ging vrijdagavond winnen met 0-3 bij de ‘kanaries’ uit Sint-Truiden. Geelrood was de betere ploeg, maar moest lang wachten op een doelpunt. Coach Wouter Vrancken stond na de wedstrijd de aanwezige journalisten te woord.

Wouter Vrancken: “We hebben de spelers op het hart gedrukt dat we, zoals de laatste weken, vanaf de eerste seconde in de wedstrijd moesten zitten. Dat hebben ze goed gedaan. We hebben de partij direct in handen genomen. In de hele wedstrijd denk ik dat we slechts twee kansjes hebben weggegeven wat heel goed is als je hoog druk zet. Ik zie één minpuntje: We hadden veel kansen en hadden vroeger moeten scoren. Ik ben ook blij dat de invallers belangrijk zijn geweest. Het was een moeilijke wedstrijd die je toch moet zien te winnen. Met de mentaliteit die we vandaag op het veld toonden, kan je heel veel mooie dingen laten zien. Ik moet m’n spelers proficiat wensen.” Lees onder de foto verder

Je bracht Vanzeir voor Van Damme, maar kon ook Vanlerberghe brengen. Wilde je meer diepgang?

“We hadden die diepgang ook nodig, daar waren we op de bank ook over bezig. Met de blessure van Van Damme hebben we besloten om dingen te veranderen. Aster Vranckx kan ook zijn mannetje staan op defensief vlak, dat heeft hij ook laten zien. Een verdedigende keuze maken was ook niet aangewezen. We moesten door op het elan en zoveel mogelijk kansen afdwingen.”

Nog twee matchen, je kan Play-off 1 nu echt niet meer negeren?

“Na de eerste vier mindere matchen in 2020 zijn de spelers wedstrijd tot wedstrijd gaan bekijken. Er was geen druk meer voor Play-Off 1, die hebben we ons nadien ook niet zelf opgelegd. Door het goede voetbal maar mindere resultaten, zijn de spelers anders naar de wedstrijden gaan toeleven. Vandaag was er weer die scherpte en de aanvalslust. Tegen Eupen moeten we op dezelfde manier het veld opkomen.”

Begon je op het einde nerveus te worden omdat die goal uitbleef?

“Niet echt, we hadden nog enkele opties. Natuurlijk hoop je wel dat die andere kansen toch binnengaan. We belonen onszelf niet genoeg, ik zou het jammer gevonden hebben moesten de spelers zich vandaag niet belonen.”

Hoe ga je kijken naar Genk-Club Brugge?

“In mijn zetel… We hebben sowieso alles zelf in handen, maar dat is voor Genk ook. Die situatie houdt me niet bezig, ik denk nu enkel aan de wedstrijd tegen Eupen.”

Maar Wouter, als je zelf twee keer wint is dat altijd Play-Off 1…

“Dat is inderdaad een simpele rekensom. Het leuke aan vrijdagwedstrijden is dat je bij een positief resultaat de druk bij de rest legt. Dan zit je zelf wat geruster in de zetel op zondag. Er ligt weinig druk bij ons.”

Hoe is het met de blessure van Joachim Van Damme?

“Dat is nu nog moeilijk te zeggen. Joachim had last aan zijn rug en kon niet meer verder. Nu is het afwachten totdat zijn rug meer ontspannen is. Dan pas kunnen we kijken wat er aan de hand is.”