Terug 28 februari 2020

STVV - KV Mechelen: 0-3 overwinning in Limburg

KV Mechelen ging vanavond op zoek naar een derde zege op rij. Een driepunter in een door een gure wind geteisterd Stayen zou een nieuwe stap richting play-off I betekenen Het was geen gemakkelijke avond, maar in een dolle slotfase nam KVM afstand van de thuisploeg. Na negentig minuten stond een duidelijke 0-3 op het bord. 

Enkele mogelijkheden in de beginfase 

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was er eentje voor de thuisploeg. Lee kon in minuut drie ver oprukken en had de mogelijkheid om Suzuki alleen voor Castro te zetten, maar zijn pass miste precisie. Weg kans! Een minuut later volgde het eerste Mechelse doelgevaar. De Camargo verlengde een voorzet met de kop tot bij Vranckx. Zijn kopbal belandde buiten het doelkader. De youngster stond blijkbaar ook buitenspel. KV Mechelen bleef aandringen en de volgende mogelijkheid liet niet lang op zich wachten. De bal belandde via Storm en Kabore bij Vranckx. Die laatste aarzelde niet en trapte laag op doel. Keeper Steppe had de nodige moeite met de poging, maar kon Hairemans in de rebound het scoren beletten.

KVM komt met de schrik vrij op het halfuur Nadien vielen er een tijdje maar weinig mogelijkheden te noteren. Op het halfuur was daar toch ineens een dot van een kans voor de Kanaries. Na een hoekschop bleef de bal aan de tweede paal hangen. In de scrimmage trapte Lee op Castro en nadien viel de bal voor de voeten van Bushiri die het leer van dichtbij bijna in één van de hotelkamers achter het doel trapte. KVM kwam goed weg. Nul-nul aan de rust Het spel ging op en af, maar echt grote kansen  werden niet meer bij elkaar gevoetbald. Schoofs en Van Damme probeerden het nog vanop afstand, maar Steppe echt bedreigen deden ze niet. In de absolute slotseconden van de eerste helft bracht Vranckx Schoofs nog in stelling. De Herkenaar trapte net naast, maar de vlag ging ook de hoogte in en zo werd er gerust met een brilscore op het bord.

 

Meteen veel doelgevaar na de rust De koffie deed de elftallen blijkbaar goed want in de openingsfase van de tweede helft was er meteen doelgevaar aan beide kanten. STVV trok als eerste richting bezoekende doelman, maar de laatste bal was opnieuw niet nauwkeurig genoeg. Aan de overzijde trapte Van Damme een aflegger van Hairemans over. Nadien volgde dan weer een kans voor de thuisploeg via Calidio. Ineens ging het snel! Kabore snoepte de bal af van een verdediger en bracht De Camargo voor Steppe, maar ook Igor wist niet te scoren. Nog was het niet gedaan want ook Rob Schoofs kreeg twee mogelijkheden. Eerst trapte hij een afgelegde bal over en nadien kopte hij de bal voorbij de tweede paal. De snedigheid van de wind was in het eerste kwartier na de rust duidelijk in de match gekropen. Na een furieus openingskwartier bleef het spel vlot op en af gaan, maar grote kansen bleven uit en zo kwam het slotkwartier stilaan in zicht.

Drie Mechelse doelpunten in dolle slotfase Als Malinwa de drie punten wou pakken, werd het stilaan tijd om te scoren en dat beseften de jongens van coach Vrancken. Invaller Togui kon net niet bij een cross van die andere invaller Vanzeir. Het leer belandde via Storm en Hairemans bij Schoofs die Kenny Steppe van dichtbij te grazen nam. De voorsprong stond op het bord! Geelrood duwde meteen door want het gejuich was nog niet verstomd of de tweede treffer hing al tegen de netten. Steppe loste een schot van Togui en Vanzeir was er als de kippen bij om het leer binnen te jagen. In de slotseconden werd het zelfs nog nul-drie. Storm schoof de bal laag voor doel waar Bushiri zijn eigen doelman te grazen nam. Drie punten op zak, missie volbracht!

Wedstrijddigest:

STVV: Steppe, Matsubara (71’Garcia), Bushiri, Colombatto, Sankhon, Suzuki, Lee, Asamoah (83’Botaka), Colidio (74’ Sousa), Mmaee, Durkin

KV Mechelen: Castro, Bijker, Swinkels, Hairemans (89’Corryn), De Camargo (68’Togui), Storm, Van Damme (62’Vanzeir), Schoofs, Peyre, Kabore, Vranckx

Doelpunten: 0-1 Schoofs (’79), 0-2 Vanzeir (’82), 0-3 Bushiri (OG) (’90+4)

Gele kaarten: Vranckx (‘71) Asamoah (‘80) Durkin(‘86)

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Kevin Van Damme (REF), Koen Thijs (AR1), Kevin Dhondt (AR2), Maarten Toeback (4OFF), Erik Lambrechts (VAR)