Terug 28 februari 2020

STVV - KV Mechelen: Reacties

Om op schema te blijven voor play-off I moest KV Mechelen drie punten meegraaien uit Stayen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase werd het alsnog nul-drie.

Rob Schoofs brak de ban met het openingsdoelpunt.

Schoofs: “Onze opdracht was duidelijk: we moesten de drie punten pakken. De omstandigheden waren niet ideaal. Er stond veel wind. We hebben ook lang moeten wachten voor we afstand konden nemen van STVV. Dat lukte uiteindelijk toch en nu kunnen we als het ware languit in onze zetel gaan liggen en kijken wat Genk doet.
De druk ligt bij hen. Het is natuurlijk aan ons om volgende week ook tegen Eupen te winnen. Dan zien we wel wat er gebeurt in die laatste match in Genk.
Het deed deugd om vandaag te scoren. Als we uiteindelijk POI zouden halen, is dit mijn belangrijkste goal in Mechelse loondienst.”

Dante Vanzeir speelde als invaller een belangrijke rol in de Mechelse zege. Vanzeir: “We hadden het aanvankelijk moeilijk om onze kansen af te werken. Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Het was fijn om betrokken te zijn in het eerste doelpunt én het tweede te maken. Of het extra deugd doet om hier te scoren? Ze kennen me hier als Genk-speler en echt geliefd ben ik hier niet. Ze hebben me wat zitten jennen en na mijn doelpunt heb ik dat spelletje meegespeeld. Dat hoort erbij. (lacht) We hebben vandaag een goede stap gezet, maar als Genk ook wint, wordt het alleen maar spannender. Die wedstrijd in Genk kan wel eens een soort finale worden. In de heenwedstrijd mocht ik niet spelen, maar nu wel. Ik speel voor Mechelen en ik wil er alles aan doen om met deze ploeg play-off 1 te halen.”

Doelman Castro hield voor de derde keer op rij zijn netten schoon. Castro: “Het is natuurlijk leuk om te nul te houden als doelman, maar vooral de drie punten zijn belangrijk. Er stond veel wind en het was niet makkelijk om te voetballen. Wij zijn het best omgegaan met de omstandigheden en hebben verdiend gewonnen. We hebben gedaan wat we moesten doen om onze kansen gaaf te houden. Het zal waarschijnlijk tot de laatste speeldag spannend blijven.”