Terug 10 november 2019

Standard - KV Mechelen: Malinwa stunt in Luik! Einde: 1-2

KV Mechelen stuntte vanavond op Sclessin. Het won met 1-2 nadat het in de eerste helft heerlijk op voorsprong kwam via een Messiaanse vrije trap van Schoofs en in de tweede time via De Camargo zelfs op nul-twee kwam. In het slot werd het nog even spannend, maar het graaide uiteindelijk de drie punten mee naar Mechelen.

 

Met Standard trof Malinwa een topper op kruissnelheid. De thuisploeg won afgelopen week nog tegen Frankfurt in de Europa League en was helemaal van plan om op hetzelfde elan verder te gaan. Thoelen moest al in minuut één ingrijpen bij een hoekschop en was ook tevreden dat Lavalee en Boljevic het doel niet wisten staan.

 

 

Schoofs schildert binnen!

KVM hield het echter niet bij verdedigen en zocht ook doelman Bodart op. Zo versierde het op het kwartier een vrije trap vanop twintig meter.

Rob Schoofs schilderde de bal heerlijk tegen de touwen en het weeral uitverkochte Malinwa-vak mocht aan het vieren.

 

 

Standard drukt

De Luikenaars reageerden op de vroege achterstand en probeerden Malinwa onder druk te zetten. Mpoku was het gevaarlijkst met een knal van aan de zestienmeterlijn, het leer verdween tegen de boarding. Rond het halfuur dook de boomlange Oulare centraal op: hij kopte via de grond gevaarlijk over.

KVM moest achteruit, maar bleef sterk in blok verdedigen. Vlak voor de pauze moest Thoelen zich toch onderscheiden. Bastien vlamde uit de tweede lijn op doel, de KVM-goalie redde sterk en zo haalden de mannen van Vrancken netjes de rust met de 0-1 voorsprong.

 

Lat voorkomt de nul-twee

Michel Preud’homme gooide er bij de pauze goalgetter Renaud Emond in, maar het was Malinwa dat voor het eerste gevaar zorgde. Op de counter zwiepte Tainmont een bal voor, De Camargo trof van dichtbij de dwarsligger. De rebound was voor Van Damme, maar die keilde hard over.

 

Igor dan toch met de 0-2!

Aan de overzijde was het Bastien die nog eens zijn kans ging. Thoelen kon echter rustig de volle maan bewonderen. De Luikenaars hadden het lastig om openingen in de Mechelse defensie te vinden en de nervositeit nam duidelijk toe.

Twintig minuten voor tijd profiteerde De Camargo daarvan om eenzaam en alleen binnen te keilen. Een ongeziene dekkingsfout die de ex-Standard-speler met open handen aannam.

 

 

 

Geen vuiltje aan de lucht en dan… de 1-2

Standard wisselde prompt met Carcela. Die presenteerde Lestienne een kwartiertje voor affluiten dé kans op de aansluitingstreffer, maar het nummer 22 tikte onbesuisd over.

En zo dook geel en rood met een 0-2 voorsprong de laatste tien minuten in. Het thuispubliek morde, de elf rood-witten op het plein leken het even niet meer te weten. Tot de pas ingevallen Amallah de spanning terug in de wedstrijd bracht. Hij vond dan toch het gaatje tussen een bos van KVM-spelers en legde het leer in de verste hoek.

 

VAR keurt gelijkmaker terecht af

Standard geloofde er plots weer in en het scoorde in minuut 91 ook. Opnieuw Amallah leek voor de thuisploeg een punt uit de brand te slepen nadat hij op vrije trap kon binnenkoppen. De VAR keurde het doelpunt echter af wegens hands.

De spanning was te snijden in de zes minuten extra tijd tijd, maar KVM stuntte op Sclessin en pakte drie gouden punten mee naar Mechelen. Het komt zo naast Standard op de derde stek in het klassement.

 

 

Wedstrijddigest:

Standard: Bodart, Lavalee, Cimirot, Oulare, Boljevic (46’ Emond), Lestienne (83’ Amallah), Gavory, Vojvoda (71’ Carcela), Bastien, Laifis, Mpoku

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Swinkels, Hairemans (71’ Vanlerberghe), De Camargo, Van Damme, Schoofs, Tainmont (76’ Bijker), Corryn, Peyre, Vanzeir (59’ Togui)

Doelpunten: 16’ Schoofs (0-1), 66’ De Camargo (0-2), 86’ Amallah (1-2), 

Gele kaarten: 91’ Vanleberghe, 94’ Bijker, 96’ Oulare

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Boucaut, Becquet, Battiston, Alen, Boterberg