Terug 10 november 2019

Standard - KV Mechelen: Trainersbabbel

Na 28 jaar heeft KV Mechelen drie punten binnengehaald op het veld van Standard. Dan kan je als coach niet anders dan uitermate blij, uitbundig en enthousiast zijn. Niet, Wouter Vrancken?

Vrancken: “Ik ben een zeer tevreden trainer. Dit zijn leuke wedstrijden als je die winnend kan afsluiten hé. Als je in deze helse sfeer overeind kan blijven en dit spel kan brengen, dat is geweldig. Ik ben fier op mijn groep.”

 

Malinwa ging zeker niet met zege lopen.

“Ik vind dat we een zeer goede wedstrijd gespeeld hebben. Belangrijk vandaag was de keuze maken tussen een blok zetten of druk zetten. Dat hebben we op de meeste momenten wel goed gedaan, alleen op het einde hadden we het daar moeilijk mee.”

“Onze eerste helft was – op die schitterende vrije trap van Rob Schoofs na – kansloos. Tweede helft zaten we wel in de wedstrijd, al hebben we te weinig gebruik van de ruimtes die er lagen. Dat was de bedoeling met de invalbeurt van Togui. Hij had meer voor de Standard-doelman kunnen opduiken.”

 

 

KVM scoorde op de juiste momenten, maar kreeg het toch lastig in het slotkwartier.

“Na de nul-twee werden we weggedrukt. Met de invallers bij Standard werd de druk ook groter, al speelden wij het verder te weinig uit. Standard voetbalde alles of niets en wij hadden het heel moeilijk om er uit te komen. Nu, dit is een heel goede ploeg, dan weet je dat je moeilijke momenten zal krijgen. We reageerden op het einde wat paniekerig… maar ja, wie kan mijn jongens dat kwalijk nemen?

Met passie en beleving hebben we het hier vandaag overleefd. Dat is wat telt.”

 

Moet geel en rood nu kleur bekennen en voluit voor play-off 1 gaan?

“Het is mooi dat we voor het eerst sinds 28 jaar hier winnen, maar voor ons tellen enkel de drie punten. Daar kunnen we tijdens de interlandbreak op verder werken.

Verder verwacht ik fysiek geen dip van ons, maar dat wil niet zeggen dat je dezelfde resultaten zal blijven halen. Kleine details maken het verschil tussen winst en verlies.”

 

In de perszaal polsten de aanwezige journalisten ook naar een mogelijk vertrek van Vrancken naar Genk.

“Dat zijn geruchten. Zou jij overwegen om van Het Belang van Limburg naar Het Laatste Nieuws te gaan? Wel, ik ben niet bezig met wat in de toekomst zou kunnen gebeuren of gevraagd worden. Ik werk bij KV Mechelen. Daar ben ik op gefocust.”