Terug 25 januari 2020

Sporting Charleroi - KV Mechelen: Mist is spelbreker, match afgelast

De wedstrijd in Charleroi werd na 36 minuten gestaakt door de dichte mist en dat bij een 1-0 stand na een strafschop van Morioka. De wedstrijd zal helemaal van nul herspeeld worden op 4 februari. Dat maakte de Pro League bekend.

 

Al van bij aanvang hing er in het stadion een dichte mist. Spelen leek mogelijk en na een eerste grote kans voor Bruno (op Thoelen) was het Malinwa dat reageerde via Schoofs.

 

Schoofs scoort niet, Morioka wel

De Camargo profiteerde van slecht uitverdedigen, Engvall tikte in één tijd door naar Schoofs, maar die zette het leer net over Penneteau.

Een misser die KVM aan de overzijde zuur opbrak, want Morioka mocht na een fout van Van Cleemput een penalty omzetten. Thoelen dook nog naar de juiste hoek, maar het balletje van de Japanse spelverdeler was mooi geplaatst: 1-0.

 

Wedstrijd  al snel gepauzeerd door mist

Kans op een reactie kreeg Malinwa niet meteen, want door de aanhoudende mist, legde scheidsrechter Dierick de wedstrijd tien minuten stil. Een tweede poging – met de Zebra’s in het blauw en de bal in het rood – bracht weinig soelaas voor de toeschouwers. 

 

KVM dringt aan, Rezaei met grootste kans

De bezoekers drongen na het intermezzo de thuisploeg meer op de eigen helft. Penneteau moest één keer plat voor een bal van… tja, van wie eigenlijk? De mist bleef een spelbreker in het Stade du Pays.

Aan de overzijde moest Thoelen zijn ogen wel opensperren toen Rezaei alleen op hem afstormde, de doelman dook fraai in de voeten. En dat was het dan, want scheidsrechter Dierick wees na 36 minuten weer richting de kleedkamer. Opnieuw was het afwachten of de mist zou wegtrekken en de wedstrijd hervat kon worden of definitief gestopt zou worden.

Het werd dat laatste.

 

Wedstrijddigest:

Charleroi SC: Penneteau, Busi, Gholizadeh, Rezaei, Willems, Dessoleil, Fortuna, Ilaimaharitra, Fall, Morioka, Bruno

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Swinkels, Kaya, De Camargo, Storm, Schoofs, Engvall, Corryn, Peyre, Vanlerberghe

Doelpunten: 18’ Morioka (pen, 1-0)

Gele kaarten:

Rode kaarten:

Scheidsrechters, Dierick, Cremers, Hilaert, Lardot, Van Driessche (VAR), Wyns (VAR), Claes (VAR), Wauthier (VAR)