Terug 25 januari 2020

Sporting Charleroi - KV Mechelen: Reacties

Malinwa speelde zaterdagavond in Charleroi. Na 37 minuten floot scheidsrechter Dierick een einde aan de partij door de dichte mist op en rond het veld. Nadien was er veel onduidelijkheid bij spelers en trainer.

Vrancken: “Het was de juiste beslissing, daar gaan we niet over twijfelen. Onur gaf het op een bepaald moment ook zelf aan toen hij naar binnen kapte en niemand meer voor doel kon zien staan.”

Hebben de wijzigingen van truitjes en bal dan niet geholpen bij de zichtbaarheid?

Vrancken: “Bij de verandering naar een oranje bal ondervonden zowel onze spelers als die van Charleroi moeilijkheden. Toen we de tweede keer naar binnen gingen werd gevraagd om terug naar een witte bal te veranderen.”

Jullie stonden wel op een achterstand. Vind je deze situatie voordelig?

Vrancken: “Ik heb in de spelerstunnel al veel verschillende dingen gehoord. Ik heb ook gezien dat er heel fel gelobbyd werd bij de scheidsrechter. We stonden inderdaad achter, maar we waren na de onderbreking beter. Als we dat konden vasthouden was het hier zeker niet gedaan. De spelers zijn daar wel wakker geschud.”

Het reglement zou zeggen dat de wedstrijd terug bij 0-0 moet worden herspeeld. Zie jij een ander scenario?

Vrancken: “Er moet toch een duidelijk reglement zijn? Die situaties zijn er volgens mij al genoeg geweest. Dan moeten er vast wel regels  zijn die zeggen wat er nu moet gebeuren.”

UPDATE: Na de interviews werd duidelijk dat de wedstrijd op dinsdag 4 februari zal worden herspeeld.

Ook Jules Van Cleemput en Yannick Thoelen zagen dat de wedstrijd uitspelen onmogelijk was.

Van Cleemput: ” Ik begrijp dat ze nu misnoegd zijn bij Charleroi. Wij wilden ook gewoon onze wedstrijd spelen, maar het ging duidelijk niet meer.”

Thoelen: “Tijdens de onderbreking gingen ook veel supporters naar binnen. Dan is het nog mogelijk dat de mist sneller wegtrekt, maar als iedereen terug is, zit je toch met hetzelfde probleem.

Onze doelman moest na een half uur bijna nóg vroeger de wedstrijd staken.

Thoelen: “Bij het moment dat ik met Rezaei bots, ben ik wel even weggeweest. Ik herinner me nog dat ik naar zijn voeten dook. Het moment daarna werd ik wakker op het veld.