Terug 11 februari 2020

Sporting Charleroi - KV Mechelen: Malinwa verliest met 2-1

KV Mechelen verloor vanavond met 1-2 na een nochtans verdienstelijke wedstrijd. KVM kwam een kwartier voor tijd nog terug op 1-1 via invaller Togui, maar een flitsende actie van Bruno richting matchwinnaar Fall besliste de partij.

 

Wouter Vrancken posteerde Vranckx en Bijker weer in de basiself, Kabore mocht zijn debuut maken op de rechtsachter. Het was de Burkinees die voor het eerste echte gevaar zorgde na tien minuten. Hij rende zijn flank af en vond De Camargo en Hairemans. Geen van beiden konden een voet tegen het botsende leer zetten.

 

Defensies heersen

KVM en de thuisploeg hielden elkaar goed in evenwicht, maar kansen? Die bleven schaars.

Beide ploegen combineerden netjes tot aan de zestienmetergebieden, in de zone van de waarheid bleven echter de verdedigers heersen. 23 minuten ver rukte Fall eens op tot bij Castro: hij keilde de grootste kans van op de Malinwa-doelman.

 

Castro houdt nul op het bord

Vlak voor de pauze brak Bruno uit op de counter. De dribbelaar voetbalde zich los van Swinkels en haalde verschroeiend uit. Gelukkig voor geel en rood tikte Castro met een reflex het schot in corner. 

 

Na de pauze bleven beide ploegen met veel strijdlust voetballen. Malinwa eiste het balbezit op en drong met wat meer diepgang aan. Niet dat Penneteau vol aan de bak moest, want tot bij de thuisgoalie geraken bleek een bijzonder moeilijke opdracht.

 

 

Invaller Nicholson met de 1-0

Zebra-coach Belhocine gooide snel Nicholson in de strijd en dat loonde. Al had het nummer 16 het nodige geluk toen hij in de kluts het leer voorbij Peyre en Castro net in doel zag hobbelen.

 

Daar is die andere invaller, Togui!

Het tegendoelpunt was een echt pechmoment voor KVM dat tegen de Carolo’s nochtans goed stond te voetballen. Maar om te scoren heb je natuurlijk kansen nodig en die vonden de bezoekers nauwelijks.

Malinwa moest dan ook even bekomen, maar vocht zich snel terug in de wedstrijd. Vranckx schilderde voor, de pas ingevallen Togui knikkerde binnen.

 

Flits van Bruno beslist

Lang kon KV Mechelen echter niet van puntengewin dromen, want geen twee minuten later besliste een ingenieuze flits van Bruno de wedstrijd. Het nummer 77 zette enig mooi voor naar de tweede paal waar Fall de 1-2 hoog in doel werkte. Een actie waar KVM geen antwoord meer op vond ondanks haar verdienstelijke prestatie.

 

 

Wedstrijddigest:

R. Charleroi SC: Penneteau, Busi, Gholizadeh (58’ Nicholson), Rezaei, Kayembe (87′ Kayembe), Willems, Dessoleil, Ilaimaharitra, Fall, Morioka, Bruno (86’ Tsadjout)

KV Mechelen: Castro, Bijker, Swinkels, Peyre, Kabore, Hairemans (68’ Togui), Storm (60’ Tainmont), Schoofs (76’ Schoofs), Vranckx, Kaya, De Camargo

Doelpunten: 65’ Nicholson (1-0), 79’ Togui (1-1), 81’ Fall (2-1)

Gele kaarten: 69’ Swinkels, 71’ Morioka, 76’ Vranckx, 81’ Kaya, 88’ Rezaei

Rode kaarten: —

Scheidsrechters: Lambrechts, Vanyzere, Vandecauter, Verboomen, Lardot, Devillers, Claes, Ponsaerts

Toeschouwers: 12.928