Terug 11 februari 2020

Sporting Charleroi - KV Mechelen: Vrancken – “Wat een frustrerend resultaat”

En daar zit je dan plots met een nul op twaalf. Wouter Vrancken: “Frustrerend, want mijn spelers hebben zich getoond na de wedstrijd op Cercle.”

 

Malinwa voetbalde een verdienstelijke partij bij elkaar, maar moest opnieuw puntenloos afdruipen.

Wouter Vrancken: “Dit is een frustrerend resultaat voor ons. Ik denk dat we goed begonnen waren aan de wedstrijd. Alles stond goed, we wonnen duels en de mentaliteit zat goed. Het mag duidelijk zijn dat mijn spelers zijn opgestaan na de wedstrijd van zaterdag.”

 

Toch is het resultaat hetzelfde als zaterdag: opnieuw geen punten.

“We gaven bijzonder weinig weg tegen een nochtans sterke tegenstander. Als je dan toch met 2-1 verliest, dan is dat frustrerend. Van de vier keer dat we na nieuwjaar verloren hebben, was het drie keer onverdiend. Hopelijk krijgen we – zoals het cliché het wil – op het einde van het seizoen wel wat we verdienen. Ook al zijn we daar vanavond bitterweinig mee.”

Met de prestaties van jongelingen Kabore en Vranckx was Vrancken tevreden.

“Voor Issa was het in het begin wat wennen, maar nadien heeft hij het goed opgepikt. En ja, Aster… Van zijn prestatie zijn we al niet meer verrast hé. Alles wat hij op training of in de wedstrijd doet, doet hij aan 200 procent. Zijn assist zal hem ook vertrouwen geven. Alleen zou het ook voor onze youngsters goed zijn eens zo’n match te winnen.”

 

Met de komst van Anderlecht zaterdag staat de strijd voor play-off 1 helemaal voorop. Al wil de coach dat niet horen.

“Kijk, we hebben een geweldige start in 1A gehad. Onze ambitie is eigenlijk al gehaald. Maar als je bovenin staat, dan wil je uiteindelijk wel je vel duur verkopen en voor de play-offs vechten.

Gezien we deze wedstrijden nu verliezen, moeten we nederig zijn. En vooral weer drie punten pakken. Daar zijn we nu mee bezig. Dat betekent niet dat we moeten afhaken. Maar onze spirit voor zaterdag tegen Anderlecht is er eentje om die wedstrijd te winnen.”