Terug 13 juli 2019

SC Heerenveen - KV Mechelen:

Malinwa speelde zaterdagavond in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Heerenveen. De wedstrijd in het Friese dorp Langezwaag eindigde op 2-2.

Meerdere KV-supporters hadden de verre verplaatsing naar Friesland meegemaakt. Zij zagen hoe de Nederlanders via Odgaard al na 6 minuten op voorsprong gekopt werden. Heerenveen startte sterk aan de partij en kon onder andere via de 20-jarige Deen nog enkele keren dreigen. KV herstelde daarna het evenwicht. Engvall schoot het leer hard voorbij doelman Bednarek. Tien minuten voor rust kon Van Cleemput Odgaard nog van de 2-1 afhouden.

Na de pauze kwam de jonge spits dan toch tot scoren, deze keer met de hak. een kwartier voor tijd werd er dan toch gejuicht aan de kant van Geel-Rood maar het doelpunt van Togui werd afgekeurd wegens buitenspel. De aansluitingstreffer kwam er nog nadat Kaya een voorzet van Tainmont binnenduwde. Engvall kwam nog dicht bij een doelpunt maar de wedstrijd eindigde op 2-2.

DIGEST

Opstelling KV: Verrips, Van Cleemput, Peyre , Swinkels, Bijker, Kaya, El Messaoudi (46′ Van Damme), Schoofs, Tainmont, Togui, Engvall.

Opstelling Heerenveen: Bednarek, Floranus, Høegh, Dresevic, Woudenberg, Kongolo, Rienstra, Faik,  Van Bergen, Odgaard, Bruijn.

Doelpunten: 6′ Odgaard (1-0), 22′ Engvall (1-1), 47′ Odgaard (2-1), 84′ Kaya (2-2)

Gele kaarten: Van Damme, Bruijn