Terug 9 augustus 2019

RSC Anderlecht - KV Mechelen: 0-0 (eindstand)

KV Mechelen speelde vanavond 0-0 gelijk in het Lotto Park van RSC Anderlecht. Malinwa overleefde een dol eerste kwartier en zag Thoelen vroegtijdig het toneel verlaten.  Gedreven met passie en strijd trok geelrood een dubbele muur op waar paarswit geen antwoord op vond. Malinwa pakt zo zeven op negen en kan spreken van een meer dan geslaagde terugkeer op het hoogste niveau.

Coach Wouter Vrancken moest gedwongen sleutelen aan zijn basisploeg: Engvall en Van Damme bleven gekwetst aan de kant en werden vervangen door het duo Corryn-Vanzeir. Bij de thuisploeg verraste Kompany weer met enkele nieuwe namen. Zo verscheen Nasri voor het eerst aan de aftrap en verdween Verschaeren naar de bank.

Paarswit schiet fel uit de startblokken, Malinwa moet overleven

Net als de voorbije weken schoot paarswit furieus uit de startblokken. Malinwa moest achteruit en kwam enkele keren goed weg. Eerst kopte Sandler een hoekschop voorlangs, nadien stond Van Cleemput op de goede plek om een scherpe voorzet van Doku onschadelijk te maken. Geelrood overleefde de (eerste?) paarswitte orkaan en stak iets voor het kwartier zelf de neus aan het venster. Togui kon net niet profiteren van een voorzet van Storm. De daaropvolgende corner leverde niets op.

Paarswitte druk neemt af, maar dreiging loert om de hoek

Na een kwartier ging de voet van het gaspedaal bij de thuisploeg. Paarswit domineerde de wedstrijd, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het nog nauwelijks. Malinwa zette een stevig blok en probeerde te prikken wanneer het kon. De beste kans versierden de bezoekers via de voet van Togui die de bal in één tijd over de kooi van Van Crombrugge schoot.

Storm zet voor

Rood Thoelen, exit Vanzeir

Het venijn van de eerste helft zat in de staart. Thoelen anticipeerde te laat op de doorgebroken Amuzu. Scheidsrechter Visser twijfelde even, maar stuurde de doelman dan toch met een rood karton onder de neus richting kleedkamer. Een bittere pil voor de bezoekers. Dante Vanzeir is het kind van de rekening en moet net als Thoelen naar de kant. De jonge Sofian Bouzian was zijn vervanger.

Zoals verwacht was het al Anderlecht dat de klok sloeg na de pauze. Met een man minder trok geelrood een dubbele muur op en liet het initiatief logischerwijs aan de thuisploeg. Paarswit zocht naar openingen in de Mechelse muur, maar de pionnen van Vrancken hielden de ruimtes klein en bleven wachten op die ene tegenaanval.

Op het uur wisselde de Mechelse coach Togui voor een frisse De Camargo. Malinwa voetbalde zich bij momenten nog aardig onder de paarswitte druk uit, al moest het zich vaak beperken tot het wild ontzetten van de bal. Thelin leek tien minuten voor het einde dan toch de sleutel gevonden te hebben, maar doelman Bouzian schoof in de voeten van de aanvaller. Ook Zulj en Vlap deden de thuisfans opveren. Gelukkig voor geelrood ging de bal telkens nipt naast de kooi van Bouzian.

RSCA bijt tanden stuk op strijdend Malinwa

De laatste kans van de wedstrijd was voor de grootmeester zelf. Vincent Kompany kopte een hoekschop naast de kooi van de Mechelse goalie. Een hele tweede helft passie en strijd leverde Malinwa een gouden punt op in de Lotto Arena. Malinwa haalt zo zeven op negen en blijft bovenaan het klassement meedraaien.

Wedstrijddigest

RSC Anderlecht: Van Crombrugge, Kompany, Gerkens (59′ Thelin), Vlap (81′ Verschaeren), Nasri, Zulj, Sandler, Amuzu, Doku (59′ Adzic), Dewaele, Sardella

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput (38′ Vranckx), Swinkels, Peyre, Bijker, Schoofs, Corryn, Kaya, Storm, Togui (57′ De Camargo), Vanzeir (46′ Bouzian)

Doelpunten: geen

Gele kaarten: 77′ Storm, 85′ Bouzian

Rode kaarten: 45′ Thoelen

Scheidsrechters: Lawrence Visser, Thibaud Nijssen, Jo De Weirdt, Wesli De Cremer