Terug 9 augustus 2019

RSC Anderlecht - KV Mechelen: Trainersbabbel

“Het hoeft niet altijd met mooi voetbal te zijn. Zo kan het en moet het ook eens.” Wouter Vrancken zag zijn team een collectief sterke prestatie neerzetten in de tweede helft.

 

Over de eerste helft

Vrancken: “Het was voor ons eigenlijk een heel moeilijke wedstrijd. We speelden geen goede eerste helft. Niet iedereen heeft alles opgepikt wat moest. Voorin schoven we wel ok tussen de linies, maar we gingen nauwelijks het duel aan. Daardoor konden Nasri en Vlap veel aan de bal komen en het spel verdelen.”

 

Over de tweede vijfenveertig minuten

Vrancken: “Na die rode kaart weet je dat het heel moeilijk wordt. Maar dan mag ik weer positief zijn over wat we in de tweede helft getoond hebben. Wat een mentaliteit, iedereen heeft gevochten voor dat punt. We probeerden om af en toe nog een beetje te voetballen om zo Anderlecht van de goal weg te houden. Dat lukte niet altijd even goed. Toch stonden we waar het moest, hebben we gevochten voor elkaar en haalden we dit mooie punt binnen.”

 

Over jongeren Vranckx en Bouzian

Vrancken: “Wat een schitterend debuut hebben zij gemaakt. Hier eventjes moeten debuteren, op Anderlecht, in deze sfeer en omstandigheden… Dat is heel knap.”

 

Over de start

Vrancken: “We hebben een mooie start gemaakt in 1A. Zeker als je kijkt naar de tegenstanders. De vorige wedstrijden konden we knap voetbal op de mat leggen en winnen. Resultaat halen hoeft niet altijd met mooi voetbal te zijn. Zoals vandaag kan en moet het ook eens gebeuren.”