Terug 9 augustus 2019

RSC Anderlecht - KV Mechelen: Reacties

Malinwa wist vanavond – na een hele tweede helft met tien man te hebben gespeeld – een punt mee te kapen uit het Lotto Park. Het was pompen of verzuipen voor KV Mechelen, maar het hield stand tegen de troepen van Vincent Kompany. Enkele reacties…

Jules Van Cleemput: “Geen blessure, wel buikkrampen”

Van Cleemput: “Gisteren had ik last van mijn maag en darmen. Vandaag ging het beter en tijdens de opwarming had ik het gevoel dat het wel zou lukken. Het tempo lag hoog in de eerste helft en ik voelde dat het niet meer ging. Na mijn wissel moest ik vanaf de zijlijn deze spannende match volgen. Chapeau voor heel de ploeg om dit punt binnen te halen. We hebben al vaak gezegd dat de ploeggeest top is en dat zag je ook weer vandaag. We gaan voor elkaar door het vuur en dat is nodig in zo’n wedstrijden.”

Aster Vranckx: “Wat een fantastisch gevoel”

Vranckx: “Wat een geweldige ervaring! Als zestienjarige speler mogen invallen op Anderlecht en zo’n tweede helft spelen is gewoon een droom. Het was een erg zware partij tegen een sterk Anderlecht. Toen ik te horen kreeg dat ik mocht invallen, ging het allemaal zo snel zodat je geen tijd hebt om na te denken. De coach fluisterde me toe dat ik gewoon mijn ding moest doen zoals op training. Toen ik dan echt het veld op mocht, draaide ik de knop om en besloot ik mijn moment te nemen. Ik hou er wel een goed gevoel aan over.”

Rob Schoofs: “Naar hier gekomen om te winnen”

Schoofs: “Na onze wedstrijd van vorige week was het vertrouwen echt groot binnen de groep. We zijn naar hier gekomen om te winnen, maar dat viel wel tegen. Het ging enorm snel in de eerste helft en we kwamen zelf heel moeilijk in ons spel. Uitgespeelde kansen hebben we nauwelijks gehad en we werden gedwongen om achter de bal te lopen. Wanneer je dan met tien komt te staan, weet je dat er nog maar één opdracht zal overblijven: strijden en verdedigen in de hoop toch nog een puntje mee te kunnen graaien. Dat is gelukt en we zijn er enorm blij mee. Nu moeten we de knop wel omdraaien en focussen op de wedstrijd tegen Cercle. In eigen huis moeten we vol voor de overwinning gaan.”

Lucas Bijker: “Pompen of verzuipen”

Bijker: “We leverden vanavond een collectief sterke prestatie. In de eerste helft hadden we het knap lastig en als je dan met tien komt te staan, weet je dat het nog enkel verdedigen zal worden. Dat hebben we collectief sterk gedaan. De opdracht was duidelijk: het slot moest op de deur en strijden tot we er bij zouden neervallen. Dat hebben we gedaan. Vooraf had iedereen getekend voor zeven op negen. We kunnen dus meer dan tevreden zijn. Het punt van vanavond is een bonuspunt. Nu is het belangrijk om tegen rechtstreekse concurrenten punten te pakken.”