Terug 24 augustus 2019

KV Oostende - KV Mechelen: Reacties

Na 90 minuten knokken moest Malinwa zijn meerdere erkennen in KV Oostende. De Kustboys scoorden een kwartier voor tijd de winnende treffer, waardoor Mechelen met lege handen naar huis terugkeert. De spelers reageerden teleurgesteld.

Thibault Peyre: “Oostende was meer geëngageerd”

“Oostende was nu eenmaal meer geëngageerd dan wij. Ze wonnen meer duels en dat heeft vandaag het verschil gemaakt. We zijn allemaal teleurgesteld, dat is normaal als je laat in de wedstrijd nog een tegendoelpunt slikt. Maar we hebben een aantal belangrijke wedstrijden de komende weken, we blijven hard werken om daar het best mogelijke resultaat neer te zetten.”

“De afwezigheid van enkele basisspelers speelde vandaag geen rol. De spelers die worden opgesteld moeten altijd op niveau zijn, daar trainen we elke week voor. We winnen als team en verliezen als team, dat was vanavond niet anders. Het is goed dat enkele jongens vandaag hun debuut hebben kunnen makken.”

Yannick Thoelen: “Analyseren wat er gebeurde en verder gaan”

“Oostende was baas tijdens de wedstrijd, maar het gevaar bleef toch lange tijd uit. Daarna viel de goal en moesten we reageren. Dat is het meteen een stuk moeilijker om te voetballen. We scoren dan vrij snel en  wilden meteen voor het punt gaan. Het is dan ontzettend jammer dat die tegengoal valt.”

“De teleurstelling is erg groot. Niet omdat we aan kop konden staan, maar gewoon het gevoel van verliezen. De leidersplaats had een mooi extraatje geweest, maar daar zijn we niet echt mee bezig. We hebben een goede start genomen en nu moeten we gewoon heel nederig blijven. Nu moeten we zeker thuis blijven winnen, we hebben een sterke thuisreputatie.”

“Het ontbreken van enkele basisspelers speelt wel een rol. Daarbij verliezen we sowieso kwaliteit, maar ook een aantal jongens die het meer gewoon zijn om te spelen. Dan loopt de machine – die we de afgelopen tijd waren – een beetje stroever. Maar dat is voetbal, vandaag is het niet gelukt, volgende week opnieuw volle gas.”

Onur Kaya: “We hadden slimmer moeten spelen”

Vandaag hadden we niet mogen verliezen. Een gelijkspel was hier zeker haalbaar. We hadden gewoon wat volwassener moeten spelen, maar na die gelijkmaker wil iedereen over de tegenstand heenlopen. Dat lukt natuurlijk niet in eerste klasse. Oostende was vandaag een goede ploeg, maar we hadden slimmer moeten zijn.”

“Oostende is een ploeg die makkelijk druk kan zetten, vooral wanneer ze thuis spelen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen we beter in ons spel. Het is dan echt jammer dat we met lege handen naar huis gaan.”

“De afwezigheid van enkele basisspelers speelt ons ook parten. Vorige week waren er drie belangrijke jongens niet bij, nu missen we ook Bijker. Het is geen excuus, maar dat speelt wel een rol. Details maken vandaag het verschil. We moeten nu nog proberen te winnen voor de interlands, maar dit is wel zuur.”