Terug 3 november 2019

KV Mechelen - Sporting Charleroi: “Teleurstelling overheerst, er zat meer in”

KV Mechelen en Sporting Charleroi hebben elkaar in evenwicht gehouden. De 2-2 staat op het bord, maar voor Malinwa zat er meer in. De spelers reageren teleurgesteld, maar zijn nog steeds tevreden met de sterke reeks.

Nikola Storm: “Gevoel van teleurstelling overheerst vanavond”

“De teleurstelling overheerst toch wel vanavond. We starten goed aan de eerste helft en hadden duidelijk het gevoel dat we beter waren. Toch gaan we met 2-2 de rust in. We wisten dat we tijdens de tweede helft op dezelfde manier zouden moeten spelen om hier te winnen.”

“Na de rust krijgen we meteen een strafschop. Dan is het natuurlijk extra zuur dat we daarmee twee punten laten liggen. Als je uiteindelijk de wedstrijd nog wint spreekt niemand erover, maar nu is dat lastiger.”

“We hebben toch wel wat kansen gekregen vandaag, waaronder een afgekeurd doelpunt. We hadden het gevoel dat er meer inzat. Zes op zes was de doelstelling, dat is nu één op zes geworden. Maar we staan nog steeds goed in het klassement en daar trekken we ons aan op.”

Onur Kaya: “Wil de supporters bedanken voor alle steun”

“Er zat zeker meer in. We domineerden het eerste halfuur de wedstrijd qua kansen. Ook komen we twee keer goed terug na een achterstand. Mentaal zat het vooral heel goed, zeker na die nederlaag van woensdag. Maar de laatste minuten geraakten we er moeilijk door. Op basis van de eerste minuten verdienden we wel de winst.”

“De 400ste wedstrijd blijft wel een bijzondere ervaring. Daarvoor wil ik alle supporters hier bedanken. Het is een fantastisch gevoel om zoveel steun te krijgen. Dan wil je natuurlijk iets teruggeven. Het doelpunt was een ontploffing voor mij. Toch hadden we moeten winnen.”

“We mogen ook niet bij de resultaten blijven zitten. We staan nog steeds hoog in de stand. We krijgen de laatste tijd te veel goals tegen, maar voor hetzelfde geld was het tegen Waasland-Beveren fout afgelopen. Die tegengoals worden een werkpunt.”

Jules Van Cleemput: “Genoeg kansen gehad om de wedstrijd af te maken”

“We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd af te maken, maar dat zijn we vergeten. Geen verwijten natuurlijk naar de jongens die het niet afmaken, maar het is wel een werkpunt.”

“Thuis willen we voor de supporters altijd iets extra doen. We hadden gehoopt om de zes op zes te halen, maar het waren twee moeilijke wedstrijden. Dan nog heeft het geen zin om te blijven stilstaan, we gaan vol goede moed naar de volgende wedstrijd.”

“Anderzijds mogen we ook niet té ambitieus zijn, dat zou demotiverend werken. We spelen goede voetbal en hebben al goede resultaten neergezet. We moeten op dit elan blijven verder gaan en dan zullen de overwinningen wel volgen.”