Terug 7 maart 2020

KV Mechelen - KAS Eupen: “En nu vol voor de zege in Genk”

De ontgoocheling was groot in de mixed zone na de wedstrijd. “Heel jammer dat we deze wedstrijd niet konden winnen. Het wordt nu een wedstrijd van alles of niets in Genk.”

De teleurstelling droop van Geoffry Hairemans, Thibaut Peyre en Rob Schoofs af na de frustrerende wedstrijd tegen Eupen. We hoorden ze uit over:

 

…de gemiste kansen

Hairemans: “We hadden de wedstrijd in handen. Of we niet meteen in de eerste helft Eupen moesten overrompelen? We wilden niet alles open gooien achteraan en geduldig onze kansen bijeenvoetballen. In de eerste helft lukte dat ook. We schoten vaak op doel, maar in de tweede helft lukte dat moeilijker.”

 

Schoofs: “We waren goed gestart. We creëerden voldoende mogelijkheden, zetten druk en verdienden meer doelpunten. Alleen waren we niet zuiver genoeg. Wat er gebeurde bij mijn kans in de slotfase? Ik probeer de afgeweken bal van Kabore te controleren en mik dan twee keer op de verdediger en de doelman. Heel jammer.”

 

 

…de gemiste interventie van Swinkels

Peyre: “Hij heeft het er heel moeilijk mee zag ik. Dat is logisch, maar het is niet door hem dat we verliezen. We moeten ook meer scoren. Een foutje kan gebeuren, dat is voetbal, alleen jammer dat het net nu gebeurt, want we spelen het hele jaar geweldig.”

Hairemans: “We gaan Swinkels nu niet met de vinger wijzen. We hadden ook meer doelpunten moeten maken. Als we het zelf hadden afgemaakt, had dat foutje niet meegeteld.”

 

 

…de kansen op play-off 1

Peyre: “We zijn ontgoocheld. Maar er is op zich ook niets veranderd. Genk moet vol aan de bak en wij moeten winnen. We mogen nu niet het kopje laten hangen.”

Schoofs: “Kijk, we hebben onverdiend twee punten verloren vandaag. En het is zeer spijtig dat we niet met een overwinning naar Genk kunnen gaan. Maar we zullen ons opnieuw klaarstomen voor een alles-of-niets-wedstrijd. Voor ons moet het niet. Voor Genk wel. We zullen vol onze kans gaan.”