Terug 29 november 2019

R Antwerp FC – KV Mechelen: “We moeten vooral nederig blijven”

KV Mechelen heeft zijn meerdere moeten erkennen in een assertief Antwerp. Mechelen hield lang stand, maar kon de late openingstreffer van Mirallas niet vermijden. De spelers hoopten toch om nog een punt uit de brand te slepen.

Onur Kaya: “Het was een moeilijke avond”

“Tijdens de eerste helft hebben we goed verdedigd. We speelden met een laag blok en Antwerp kreeg niet al te veel kansen. Om met een 0-0 de rust in te gaan was alvast goed. In de tweede helft speelden we al beter voetbal en ging de bal sneller rond. Op het einde kregen we ook de kans om het af te maken. Als je deze wedstrijd wil winnen, moeten die er gewoon in.”

“Het was al een stuk beter dan vorige week. We hadden hier vandaag zeker een gelijkspel kunnen pakken, maar dan krijg je zo’n rotgoal tegen. We kunnen de nul al een tijd niet meer vasthouden, daar moeten we iets aan doen. We spelen wel goed voetbal, we moeten alleen leren om onze kansen af te maken.”

“We wisten dat we de kansen die we kregen moesten afmaken. Antwerp speelt thuis en is aanvallend sterk, je wist op voorhand dat ze kansen zouden krijgen. Maar we stonden constant te verdedigen, het was een moeilijke avond.”

Rob Schoofs:”Je moet ook geluk hebben om te scoren”

“Ik verwijt mijzelf wel die twee gemiste kansen op het einde. Die moeten erin om de wedstrijd te winnen. Zeker omdat die bal van Mirallas binnen valt, dat is extra zuur. Je hoopt toch om hier wel een punt te pakken, op meer dan dat konden we geen aanspraak maken.”

“Tijdens de eerste helft hebben we veel te weinig voetbal gebracht, te veel kansen weggegeven en te veel moeten verdedigen. Tweede helft ging het beter, maar toch was het niet hoe het zou moeten zijn. Verdedigend hebben we niet al te veel weggegeven, maar je moet geluk hebben om te scoren.”

Yannick Thoelen:”Antwerp was beter” 

“Je kan niet altijd winnen, soms moet je je meerdere erkennen in de tegenpartij. Vandaag was zo’n dag, Antwerp was beter dan wij. We waren verdedigend best sterk. Antwerp was niet al te gevaarlijk, behalve tijdens de stilstaande fases. Maar kijk, dit soort wedstrijden maak je mee. We moeten nu proberen om er het beste van te maken in december. We moeten ook nederig blijven, dan komt alles wel goed. “

“Ik ben natuurlijk wel blij met de penalty redding. Toch is dat altijd een loterij. Je moet geluk hebben dat je de goede hoek kiest en dat de bal binnen bereik blijft. Maar ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen, want als je met een achterstand de rust in gaat, wordt het nog moeilijker.”