Terug 24 augustus 2019

KV Oostende - KV Mechelen: KV Mechelen verliest eerste wedstrijd aan de kust

KV Mechelen verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen KV Oostende. Malinwa speelde enkele goede kansen bij elkaar en kon dankzij Togui ook scoren. Vandendriessche besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd, het werd 2-1.

KV Mechelen ging aan zee op zoek naar de vierde driepunter van het seizoen, maar daarvoor moest er eerst gewonnen worden van Oostende. De kustboys kenden een sterke seizoensstart, al verloren ze hun laatste twee wedstrijden tegen Club Brugge en AA Gent. Ook de volle Mechelse ziekenboeg was een mogelijk voorteken voor een zware wedstrijd.

Oostende vliegt uit de startblokken

Tijdens de openingsfase nam Oostende het heft meteen in eigen handen. Toch duurde het even vooraleer Thoelen aan het werk werd gezet. Een goeie block van Peyre was nodig om een schot van Sylla te verhinderen. Ook Vandendriessche kon met twee afstandsschoten de Mechelse goalie niet meteen testen. 

Het hevige wedstrijdtempo zorgde voor frustratie en enkele fouten aan de kant van KV Mechelen. Eerst ging Van Hoorenbeeck te fel door op Skulason, later tikte Schoofs het onderbeen van Palaversa aan. Beide spelers werden bestraft met geel.

Malinwa kantelt de wedstrijd

Na een halfuur voetballen kreeg Malinwa plots ook een aantal kansen. Kaya haalde de achterlijn en vond Storm met een scherpe voorzet. Storm zocht in één tijd De Camargo, maar zijn pass mislukte. Kort daarna kreeg Mechelen een aantal corners, maar het doelpunt bleef uit. Dutoit moest wel een bal onder de lat halen op een knappe volley van Swinkels.

Tien minuten voor de rust was de wedstrijd duidelijk gekanteld. Kaya bracht een gevaarlijke pass meteen voor doel. De ingelopen De Camargo kwam net te laat, waardoor Skulason kon wegwerken. Ook Schoofs kreeg even later nog een mogelijkheid tot scoren, maar zijn schot kwam te centraal. Aan de overzijde kwam Sylla enkele centimeters tekort om een voorzet van D’Haese binnen te knikken.

De tweede helft begon met kansen aan beide kanten. Eerst zag Togui zijn schot afgeblokt worden net binnen de zestien van Oostende. Later kreeg D’Haese een grote kans om de score te openen, maar hij kreeg een harde voorzet niet meteen onder controle en schiet van dichtbij naast. 

Oostende scoort, Togui maakt meteen gelijk

Na ruim een uur voetballen viel het openingsdoelpunt voor de thuisploeg. Mechelen kreeg de bal niet meteen weggewerkt voor de eigen zestien, waardoor Vandendriessche net voor de halve maan kon uithalen. Zijn schampschot belandde in de voeten van Sakala, die het leer voorbij Thoelen krulde: 1-0 en Malinwa op achterstand.

De achterstand heeft niet al te lang op het bord gestaan. Kaya schilderde een vrije trap vanop links perfect op het voorhoofd van Togui. De Ivoriaan liet de kans niet liggen en knikte het leer voorbij Dutoit: na een dolle 5 minuten hingen de bordjes opnieuw in evenwicht.

Vandendriessche beslist

De Mechelse vreugde bleef niet duren. Na een reeks opeenvolgende kansen wisten de Kustboys dan toch de 2-1 te scoren. De ingevallen Bataille haalde de achterlijn en zette goed voor tot bij Vandendriessche, die van dichtbij Thoelen kon verschalken. Aan de overzijde was De Camargo goed ingelopen op een boogballetje van Vanzeir. Zijn kopbal ging hard naar de korte hoek, maar Dutoit redde knap. 

Vijf minuten voor tijd bracht Vrancken met Tainmont en Bateau zijn laatste twee wissels in het spel. Die eerste kreeg meteen een afgevallen bal voor de voeten en zette voor. De Camargo kwam goed ingelopen en kopte hard naar de kooi van Dutoit, maar de bal ging net naast.

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Van Hoorenbeeck (72′ Vanzeir), Swinkels, Peyre (85′ Bateau), Corryn; Vanlerberghe, Schoofs, Kaya; Storm, Togui (85′ Tainmont), De Camargo.

Opstelling KV Oostende: Dutoit; Capon (60′ Bataille), Faes, Milovic, Skulason; Palaversa (26′ Marquet), Jonckheere (45′ Canesin), Vandendriessche; Sakala, D’Haese, Sylla.

Doelpunten: 64′ Sakala (1-0), 70′ Togui (1-1), 78′ Vandendriessche (2-1)

Gele kaarten: 19′ Van Hoorenbeeck, 22′ Schoofs, 62′ Milovic

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Put, Monteny, Becquet, Vermeire.